hesabın var mı? giriş yap

  • spordan sonra oluşan kas ağrısı günlük aktivitenizi engellemeyecek düzeydeyse ve 48 saati aşmıyorsa normal kabul edilir.bu süreyi aşıyorsa ve çalıştığınız kası esnetemiyorsanız bir şeyleri yanlış yaptınız demektir.(bkz: delayed onset muscle soreness)
    bildiğiniz gibi tekrarlayan setlerde ağırlık çalıştığınız zaman kasta mikro yırtıklar oluşur ve vücut bu yırtıkları onarırken bir daha aynı şeyin yaşanmaması için hipertrofiye uğrar.
    eğer kası üstesinden gelemeyeceği bir strese sokarsanız o bölgede savunma hücreleriniz adeta bir iltihap varmış gibi davranır ve sizde kollarını açamayan t-rex gibi dolaşırsınız ortalıkta 3 gün boyunca.

    aşağıda sıraladığım maddeleri birebir uygularsanız bu problemi yaşama ihtimaliniz çok çok az:
    -ağırlığı yavaş yavaş arttırın. biceps 5 kg çalışıyorsanız ve 3.setin sonunda daha fazla kaldıramıyorsanız,kasınıza o ağırlığa alışması için 1 hafta müddet verin aynı hafta içinde 5kg dan 8kg a çıkmayın.bu özellikle yeni başladıysanız önemli.
    -spor öncesi 5 dakika ısınmanız olsun.bu ip atlama,koşma,box jump olabilir.önemli olan kalp ritminizi arttırıp kaslarınıza giden kan akımını arttırmak.
    -son olarak esneme germe hareketlerinizi düzgün yaptığınızda "doms" riskini büyük oranda azaltırsınız.

  • karsi taraf bisey anlatirken lafa boyle girilir, karsi tarafin anlattigi seyin agzina sicilir afedersin ondan sonra da ee? o degil de ne?
    o degil de oteki.
    hay allah belani versin.

  • burada böyle döktürüyorsunuz, sarı saçlı mavi gözlüye gidiyorsunuz dedirten beyan.

  • inşallah oğlun ilerde bu ismi ona koyduğun için senden nefret eder. bir çocuğun kaderini, şansını, bahtını sağa sola caka satmak için berbat etmişsin. ne desem gg.

  • "güzel bir bina olacak içinde avm olacak, avlusu olacak" "tabii ki yıkacağız." "yıkılacak dedim yıkılacak" "ağaçlar sökülüp bazıları kesilip başka yerlere dikilecek" durumundan geldiğimiz noktaya bak.
    adama eşek gibi ağaç diktiririz, ölenlerin ismini de veririz, çiçekte ektiririz. geziyi vermediğimiz kanıtıdır bu.
    bu arada kimsenin kanı yerde kalmayacak. hiç bir çaba boşa değildir.

  • biner binmez "teknolojide son nokta budur" deyip dumura kapıldığım araba. lakin yanılmışım. böyle düşünmemin sebebine gelince; patronumla yapacağımız iş seyahati nedeniyle sabahın köründe evine gidip yeni edindiği bir adet bmw 5 20d'sine binme şerefine nail oldum. araca binip kemerimi takdığım an da ise aracın ortasındaki monitorde koca harflerle ismimin yazdığını görünce içimden "ulan bu beni nasıl tanıdı" diye geçirdim. sonra düşünmeye başladım, acaba patron buluşacağız diye hatırlatma notu falan mı girdi diye. ekrana bakıyorum hala benim ismim yazıyor. dedim sorayım bunu. sonra bir kez daha bakınca "ferhat" yazısından sonra "göçer"in geldiğini ve radyonun açık, sesinin ise kısık olduğunu anlamam bir oldu.