hesabın var mı? giriş yap

  • anne: sadece aptallar kedilerden korkar.
    ada (4,5): emin misin?
    anne: tabii ki eminim.
    ada: sadece aptallar emin olur.

  • muhtemelen kısa süreli yayın hayatından sonra ekranlara veda edecektir. çünkü ne beyaz eski beyaz ne de toplum eski toplum ne de zaman aynı zaman malesef

  • ilkin rebecca solnit'in kullandığı ve feminizm literatürüne eklediği bu kavramın özetleyici nitelikteki tanımı şu: "endlessly pontificating white male syndrome", türkçesiyle "daima kendisini yücelten beyaz erkek sendromu". bire bir karşılığı ise "erkek söylemi/açıklaması" olabilir, zira man ile explain'in birleşiminden oluşmuştur.

    buradaki kritik hususun erkeğin beyazlığı olduğunu düşünüyorum, zira ortodoks feministlerin bu kavram üzerinden getirdikleri eleştiriler daha çok egemen sistemin merkezine dönüktür, o merkezde bulunan da "beyaz erkek"tir. siyah erkekler ise kendi özgürlük mücadelelerini vermiş bir kesimi, yani, ezilen başka bir kesimi temsil eder: ezilenlerin dayanışmasıdır bir nevi.

    bir şeyler yazdım, buyrun:

    (2) patriyarşi öldü mü? (mansplaining kavramı)
    http://jimithekewl.com/…du-mu-mansplaining-kavrami/

  • mum ışığıyla aydınlatılmış gece pazarı resimleriyle meşhur olduğu için “mösyö kandil” olarak bilinen flaman ressam petrus van schendel'den rotterdam'da gece pazarı, amsterdam'da gece pazarı ve alacakaranlıkta bir pazar yeri.

    [görsel

    https://soz.lk/i/3jxtpdci görsel]

    görsel

    eserleri ingiltere'den avustralya'ya kadar birçok müzede sergilenen, özel koleksiyonların ve müzayedelerin aranılan ismi olan van schendel'in önemli müşterileri arasında ingiltere kraliçesi victoria, hollanda kralı ii. willem ve belçika kralı i. leopold de varmış.

    ressamla ilgili ilginç bir detay: üç evliliğinden tam 15 çocuğu olmuş! 13'ü ilk eşinden! evi geçindirmekte zorlandığı zamanlarda, uluslararası üne kavuşana kadar bazı resimlerini yok pahasına satmak zorunda kalmış.

    ayrıca kendi çapında bir mucit diyebilecegimiz petrus van schendel, denizde navigasyon, demiryolu, havacılık ve tarım alanlarında birkaç patent almış ve bunlar bazı fuarlarda sergilenmiş.

    petrus van schendel

    görsel
    görsel
    görsel