• adı hasan çolak anadolu lisesi olarak değişmiştir ama adının ayşe melahat erkin olduğu dönemlerde okuyanlar için hep ayşe melahat erkin anadolu lisesi olarak kalacaktır.

    alanya'nın tek anadolu lisesi olması ünvanını alanya lisesi'nin alanya anadolu lisesi adını alması ve anadolu lisesi statüsüne yükseltilmesiyle kaybetse de halen alanya'nın en iyi lisesi konumundadır. bünyesinde, eğitim veren her öğretmen için aynı şey söylenemeyecek olsa da, fatih yazan, canan özçelik gibi ne yaptığını bilen, seviyesi yüksek öğretmenleri barındırmıştır ve barındırmaktadır.

    alanya için gerçekten önemli bir eğitim kurumudur. farklı bir ekoldür. bayram yürüyüşlerinde diğer okulların önünden geçerken tezahürat edecek kadar benimser insan bu okulu.

    yerinin değişmesiyle dutun altı denilen samimi ve sıcak ortamın artık öğrencileri barındıramayacak olması orada sayısız anıya sahip insanları hüzün denizinde boğar, "ama güzeldi be..." dedirtir.

    bütün bu yazılanlar alanya ile herhangi bir ilişkisi olmayan yazarları ne kadar ilgilendirir bilinmez ama, ortada bir gerçek vardır: "söz uçar, yazı kalır..."
  • ingilizce eğitimi konusunda aşmış bir okuldur. öyle ki, üniversite çağına geldiğinizde hazırlık atlama sınavlarını hiçbir özel derse gerek kalmadan rahatça geçebilirsiniz. gerçi benim dönemimdeki ingilizce öğretmenlerinin çoğu emekli oldu, ama eminim aynı kalite devam ediyordur.

    diğer yandan hayatımın en eğlenceli ve verimli yıllarını geçirmeme vesile olmuştur. benim gibi fen lisesini kazanıp erken ayrılan arkadaşlarım bilemiyorum benim yaşadığım pişmanlığı yaşamış mıdır. evet, çok pişmanım... doya doya üç yıl daha kalamadığım için... vedalaşmaya gittiğimde müdürümüz* neredeyse diplomamı vermiyordu gitmeyeyim diye. keşke dinleseymişim...
    her alanya'ya gidişimde mutlaka fırsat yaratıp giderim okuluma. hoş, şimdi yerinde yeller esiyor... ismi aynı, ama artık bir anadolu lisesi değil, ilköğretim okulu binası orada duran. çoktan farklı bir isim vererek başka bir yere taşımışlar...
    öğretmenlerimin çoğu zaten ailemden bir parça gibi. hala sık sık görüşür, birbirimizi ziyaret ederiz. çoğu bana hitap ederken ''kızım'' der, ismimi söylemek yerine...

    özlüyorum, çok özlüyorum...
  • şu anda lise hazırlıkta olan yeğenimin son üç yıldır okuduğu okul. hangi kitapları kullandığını sorduğumda generation dedi ve o an beynime kan sıçradı. kardeşim bıkmadınız mı utanmadan 35 senedir generation okutmaya. bi de railway children var hikaye kitabı o da öyle! mevlüt uysal'ın artık müdahale etmesi lazım bu rezilliğe. yoksa fatih ve figen yazan gibi hocaları elinden kaçıracak haberi yok!
  • 2017 mezunlarındanım, benim okula girdiğim senelerde bozulmaya başlayan (bıyıklı çomar müdürün gelmesiyle) ve muhtemelen şimdiye çoktan anası sikilmiş olan okulum.
    her ne kadar idari kadro ve bozulan düzeni sevmesem de hocalarının çoğu çok tatlıydı. alamancı yusuf hocamla almanca hariç her şeyi konuşurduk, ülkücü tülin hocam dersleri boş yapa yapa bitirtir yıl boyu 2 saat ders işlemezdik, celal hocam vardı para aşkıyla gizlice özel ders verirdi, ve demet hoca... bu kadın da felsefeciydi, özdemir hoca da. demet hocanın, instagramdaki biosu da tam bir "yeni gelin" olduğuna bir örnekti. özdemir hocanın felsefe için doğmadığına beni inandıracak insan evladı da olamaz. adam, benim gibi bi malı felsefe okutmaya başladı. ebru hoca vardı azcık asabi bi kadındı ama yine de iyi biriydi yine de sevmezdim, bok yesin ehehehe. zahide hocam vardı ki "zahide ile yetiş hayata" çok güleç ve iyi birisiydi. öğretmeniyle ( müzeyyen hoca) aynı okulda öğretmenlik yapma fırsatı olmuştu zahide hocanın.seval hoca da keza çok iyi ve anaç bir hocaydı. bedenci akifte kafa adamdı ama basketbol antremanı hakkındaki bilgisini kuşa taksak 2 ısınır direk maça geçerdi, sınırlı ve bi tutam yetersizdi. eski müzikçi tam deliydi adını unutmuşum ama derste uzaylı muhabbeti açmam dersin amina koyulmasina yetiyordu.

    sporda; futsalda hem erkek hem kızlarda alanya için ciddi başarıları vardı. basketbolda da bahçeşehirden sonra hep 2.ydi sonra doğa açıldı 3 oldu gibi gibi. masa tenisinde alanyada ya 1 ya 2ydik voleybolda da keza öyle. spor lisesi gibiymişiz ehehe.

    bir de ocak var ki hasçoyu içten siken bir şeydi zamanında. 9 10'a giden kekoların milliyetçilik gazı ile slogan ata ata her cuma günü gittikleri yerdi. gidenlerin bir amacı da kavga olursa arka toplamaktı, okulda bu kesin 2 iqlu dediğiniz birisi varsa buyuk ihtimal ocakçıdır o, pek yaklaşmayın.

    müzik grupları da her sene yeni kişilerle yeni güzellikler yaratıyor diyorlar, her ne kadar 1 konserlerine gitmesem de denk geldiğim videoları gayet tatlı oluyordu, yavuz hoca saolsun.

    iyisiyle kötüsüyle güzel bi okuldu ama keşke yeşilliği daha fazla olsa aşırı beton bi okul.

    aklıma bir şey geldikçe editler yazarim buraya zaten bu başlığa yazan neredeyse yok.
  • lise haytımın son ve en eğlenceli iki yılını geçirdiğim, bin bir yalvar ve yakar sonucu coğrafya hocasının matematik sınav kağıdımı elleriyle doldurması ile diplomamı (zorla)veren..
    ali yıldız beker adında şahane bi müzik hocasına sahip..
    tüm geyiklerimizi dutun altında bırakarak yeni bir binaya taşınan, aldığım duyumlara göre yeni binasında ücra köşelerdeki boş sınıflarında iş görülebilecek olan (biz olsaydık görürdük), bıyığını sarıya boyayan müdür yardımcısı ile gönlümüzde taht kuran adı değişsede sanı kalan güzide okuldur..
    eğlence'dir, geyik'tir, kavga'dır, gürültü'dür herşeyden çok arkadaşlık'tır.. ders dışında herşeydir kısaca(benim için)

    (bkz: sen kimsin)

    vadeli edit: ismi hasan çolak anadolu lisesi olarak değişmiş efendim.
  • yeni açılan fen,imam-hatip liselerini boş verin bu lise alanya için gerçekten çok iyi eğitim verir.ingilizce eğitimi harikadır ve dersleri iyi dinlerseniz hazırlık falan okumazsınız.hatırladığım kadarıyla kimya ve fizik laboratuvar'ı çok iyi ekipmanlara sahipken biyoloji laboratuvar'ı işlevsizdir.son kez önünden geçtiğimde karşısına "alanya mesleki,imam-hatip,anadolu,fen,çok programlı proje lisesi"ni açtılar.bu okulun biyoloji laboratuvarı için ödenek ayrılmazken karşısındaki okulun hiçbir şeyi eksik edilmemiş.matematik eğitimi hakkında bir şey diyemem çünkü dinlemiyordum ablam özel ders veriyordu.resim,müzik ve beden dersleri hep eğlenceli geçerdi.fen lisesine gidebilecekken burayı tercih ettim ve hiçbir pişmanlık duymuyorum.ancak şunu söylemem gerekir ki şu an okul çok değişmiş olabilir benim zamanımda okulun müdürü bizimle çok ilgileniyordu şikayetimiz olunca bize dönüt sağlıyordu v.s şu an bu badem bıyıklı okulu nasıl yönetiyor onu bilemem.
  • ilkokuldan liseye kadar hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim okuldur. ayrılırken çok sevindiğimi hatırlıyorum ama sonrasında o kadar çok özledim ki orayı, şu an aklımda kalan şeyler, dut ağacının altına sınıfın perdesini serip, ağacı sallayarak düşen dutları saldırır gibi yediğimiz, yeni dünya ağaçlarının tepesinden inmediğimiz, yıl sonunda kantinin önünde son ses müzik açıp dans ettiğimiz gibi güzel anılardı. en sevdiğim öğretmenler figen yazan ve eşi fatih yazandı. en sevmediğimde bizim dönemdekilerin çok iyi hatırlayacağı adıyla değil lakabıyla aklımda kalan "teke" ydi. belki de soyadıydı adamın ama şimdi hatırlamıyorum bile.
    şimdi adı da değişmiş yeri de. hatta hazırlık okuduğuma dair bir evrak almam lazım ama herşeyi değişmiş verirler mi vermezler mi bilmiyorum.
  • diplomamda yazılı olan fakat artık olmayan okul. ismi değişti yeri değişti ruhu da değişti, eskisi gibi değilmiş artık. dut'un altı vardı, kantinde hayriye teyze vardı; ben ilk kez patates ekmek terimini ondan öğrenmiştim. serviscilerinden hasan abi vardı, kendisi bir efsanedir okul hayatında. sadece bir sene görev yapmış olan bekçi durmuş vardı; az kafadan çatlak ama bi o kadar da matrak adamdı. son senemde de başkanlığını yaptığım okuldu. çok özledim hemde çok.
  • alanya anadolu lisesi olarak da bilinir. mezun olduğum lise olduğu da söylene gelir.
  • artık başka bir binada hizmet vermeye başlamış olduğunu duyduğumuz okul..
hesabın var mı? giriş yap