• ortaokul zamanlarımızın karton kahramanı. geriye dönüp bakınca asitciler hededir, rapçiler hödödür gibi yaptığı ibişliklere verdiğim primi o vakitler sübyan olmamla mazur görebileceğim, ama yaşını başını almış bir adam olarak antin kuntin işlere kendini vakfetmesine anlam veremediğim çizer.
  • iyi niyetli ama bazen sacmalayan bir karikatur sanatcisidir kendisi.
    bu satanizm mevzularinin medyadaki popularitesinin top yaptigi donemde ali kircanin siyaset meydanina katilmis,ki yaninda buyuk lamer bahadir uludaglar da vardir(bahadir surekli tez curutucu notlar alan,beyin adam pozlarindadir o esnada,surekli not alir, ne skimi aliyorsa bilinmez zira mevzu gayet komiktir) program boyunca rock hususunda ziyadesi ile kof olan ali kircaya her nedense 1 saat boyunca kozi pavill,soyle bi adamdi,kozi pavil boyle muhtesem bi abimizdi,o motora hic binmeyecekti bik bik diye kasti, ali kirca da "kozi pawil kim efenim?" diye sorunca kozi pavil hevi metilin en buyuk davulcusudur,guludur, blek sabatta caldi,onda caldi bunda caldi, "blek sabat?" blek sabat 70 senesinde birminghamda kuruldu hede hebee cozzz bizzz diye surmenaja ugramisligi vardir, sen cok yasa emi ali kirca.
  • yaptığı "acdc turkiye ye gelsin" kampanyası yapılan en uzun ve ümitsiz kampanyalar arasındadır.
  • heavy metal'in zirve olduğu 80'li ve 90'lı yıllarda muazzam bir üne sahip olan, mizah dergilerinin tirajlarının anormal olduğu o yıllarda rock müziğin gençler arasında popülerleşmesinde kayda değer bir payı olan, mimar sinan güzel sanatlar fakültesi resim bölümü mezunu, önce gırgır, sonra hıbır, sonra hbr maymun'da köşesi olan -hatta köşesinin kenarlarına taşan; daha sonra kısa bir süre şebek adlı kendi müzik dergisini çıkartan, saçma sapan bir çizgi ve kadroda inat etmesinin sonucunda kaçınılmaz olarak iflas eden bu derginin yok olması ile kendisi de ortalardan da kaybolan 1962 doğumlu abdülkadir elçioğlu'nun çizerlikte kullandığı takma adı.

    lakabın gırgır'daki ilk hali jethro tull'dan alıntılanmış haliyle aptull idi. daha sonra 80'lerin ikinci yarısında metallica'nın patlaması ile bu isim aptülika'ya dönmüş ve öyle kalmıştır.

    hıbır ve şebek'in kapanmasının ardından siyasetle uğraştı, işçi partisi ile haşır neşir oldu, aydınlık dergisinde çizdi. sonra orasıyla da ipleri kopartıp ayrıldı. uzunca bir süre ortadan kaybolduktan sonra şimdilerde instagram'da çizdiklerini paylaşıyor; kelimeleri toparlamakta, en basit cümleleri dahi kurmakta felaket zorlanan birisi olarak bulunması gereken belki son ortam youtube 'da kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor, haliyle pek de bir şey yapamıyor.

    bir dönemin önemli, popüler bir figürüydü ama her şeyin olduğu gibi onun da zamanı dönemi varmış, bitmiş.

    (bkz: grup perişan)
  • hıbır dergisi sayesinde çok öğrendik kendisinden. teşekkür etmek boynumun borcudur.
  • abdülkadir elçioğlu, eskiden aptülika.com adında bir sitesi vardı. ara sıra yazılar yayınlardı rock-metal müzik ile ilgili. yazıların başına güzel birer karikatür çizerdi. cliff burton'un ölüm yıldönümünde çizdiği karikatür ve yazdığı yazı hala arşivimde durur. 2005'te bıraktı site işini. 2008 gibi site kapandı.
  • 24 hours derken h harfini telaffuz etmemesi gereken duayen.
  • bb king'in 5 temmuz 1990 ıstanbul konserinde "hoochie coochie man" diye yırtınarak bb king'den o parçayı çalmasını istemiş bilinçli kişilik; cumhuriyet gazetesi'nin en iyi çizeri, en başarılı müzik yazarı!
  • son olarak turkcellin web sayfasında resimli mesaj ve logo hazırlama işini üstlenmiş,kendi adıyla sayfası olan karikatürist.senelerce köşesinde savunduğu değerlerin tam tersini temsil eden bir firmaya iş yapıyor olması da ayrıca tartışılması gereken bir konudur.
  • 17 yas civarının vaz gecilmeziydi. dinazordu minazordu ama bu adam olmasaydı belki de nice genc dimaglar ac/dc nedir, jethro tull nedir bilmeden yetişecek, tarkan, britney spears falan dinleyerek cadde tikisi olacaklardı. yani sonradan farklı sulara yelken acmıs olsam da su andaki muzik zevkimi buyuk olcude bu adama borcluyum ve bu konuda yalnız oldugumu da pek sanmıyorum
hesabın var mı? giriş yap