• şu adamların ülke tanıtımına yaptığı katkıyı 40 tane siyasi parti birleşse yapamaz. öyle saygın ve kaliteli iş yapıyorlar ki ne idüğü belirsiz rapçi bozuntularının, içerik olarak bomboş işler yapan youtuberların prim yaptığı şu ülkede, böyle bir değerin hakettiği ilgiyi görmemesi büyük üzüntü kaynağı.

    paylaştıkları şarkıların üzerine yaptıkları illüstrasyonlar bile başlı başına sanatsal değeri olan işler.
    müziğinden siyasetine sporundan filmine;
    öyle leş bir döneme denk geldik ki, otur iç haline ağla.

    neyse
    şuraya bir burçak tarlası bırakalım.

    edit : kayra'ya yardım ediyoruz.*
  • anadolu rock eserlerinin günümüzde tekrar canlanması adına fikr'et ekibi ve 7 kişi tarafından başlatılarak katılımcıları her geçen gün artarak ilerleyen proje. bilinmeyen, hiç duyulmamış, duyulmuş ama unutulmaya yüz tutmuş efsanevi anadolu rock şarkılarını mükemmel illüstrasyonlarla birleştirerek her hafta farklı bir eser ile karşımıza çıkıyor. bu sayede gönüllü olarak projede bulunmak isteyen sanatçılara da bu güzel projede bulunma fırsatı veriyor. kim bilir belki yakında üretecekleri klipler ile de karşımızda olurlar. bu sebeple kendi ülkemizde olduğu kadar birçok yabancı ülkede de duyulacak, adından söz ettirecek bir proje gibi görünüyor.

    şu an sosyal medya hesapları ve youtube kanalları üzerinden yayın yapıyorlar. ama yakında bu posterleri ülkenin, hatta dünyanın her yerinde görebiliriz.
    facebook
    youtube
    twitter
    spotify
  • mükemmel bir oluşum. emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. şimdiki "cover yapıyorum" ayağına cahil insanları kandıran dolandırıcılardan 100 kat daha kaliteli cover'ları keşfetmemi sağlamıştır.

    örnek

    bu nasıl bir kompozisyondur hem de 1967 yılında. o yoklukta bile mükemmel işler çıkabiliyorken bu bollukta hiçbir şey yok. kopkoyu bir sanatsal karanlık! post modernizm -afedersiniz- anasını s.kti sanat dünyasının.

    debelenme editi: kırk yılda bir küfürlü entry girdik o da debe olmuş. demek ki “anasını s.kmek” artık küfür değil de kalıp olarak algılanıyor. sanırım mutabık olunan anlamı da “ bir şeyi, eski haline döndürülemeyecek kadar mahvetmek”.

    örnek cümle: xxx partisi vatandaşın adalete, devlete, geleceğe olan güveninin anasını s.kti. #sandiktagorusecegiz

    debelenme editi 2: arkadaşlar anatolian rock revival project youtube kanalında yer alan şarkıların bir çoğu hala çok düşük izlenme sayısına sahip. birçok kişi bu sayfanın varlığından haberdar değil. sayfayı önerdiğim neredeyse tüm arkadaşlarım çok teşekkür ettiler ve nasıl olur da bunca zamandır bu kanala denk gelemediklerinden yakındılar. bu entry'min debe'ye girme sebebi de bence ekşi sözlük yönetimi pozitif ayrımcılık yapıyor bu oluşuma. yoksa çok da debe'ye girecek bir entry olduğunu düşünmüyorum. sizlerden ricam mümkün olduğunca özellikle kaliteli müzik seven arkadaşlarınıza bu sayfayı öneriniz. 50 yıl önce rağbet görmeyişinin sebebi belki de halkın müzikal anlamda dar bir alana sıkışmış olması, sanatçıların dinleyiciye ulaşmasındaki birçok engel sebep olarak gösterilebilir ancak bu zamanda en azından değerinin anlaşılması ve iade-i itibarı çoktan hak etmiş zamanın yokluk içindeki sanatçılarının hatıralarını onurlandırmak açısından mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmasını sağlamalıyız diye düşünüyorum. ben şimdiden kendi çevremden yaklaşık 10 kişiyi abone yaptım. sevgiler saygılar.
  • türkiye'nin çok değerli bir hazinesini gün yüzüne çıkartan harika kanaldır. müziğin giderek yozlaştığı bir dönemde, özellikle leş gibi bir arabesk kültürünün içine saplanmış müziğimizin, ki bu neredeyse her tür için geçerli, aydınlık yıllarını en iyi şekilde tanıtarak mükemmel bir iş yapıyorlar.

    anadolu rock'ı sadece haluk levent aracılığıyla tanıyan herkesi bu kanala davet ediyorum. haluk levent'in karakteri itibariyle düzgün ve iyi bir adam olması malesef kendisinin kariyerini üç hürel üzerinden yapılandırdığı ve bu türü yozlaşmaya götürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. anadolu rock adeta bir diyalektik silsilesidir. 70'lerde avrupa'yı kasıp kavuran progresif/psychedelic rock'ın ülkemizin müzikal değerleriyle en iyi şekilde harmanlanması ve böylelikle funky bas gitar partisyonları ve reggae gitarlar arasından çıkagelen zurnalar, meyler ve bağlamalar ile insanları dumura uğratan bir yapısı vardır. bu müzik arkaplanda sizi camel veya pink floyd dinliyormuş gibi hissettirirken aniden giren bir edip akbayram vokali ile sizleri tanımlayamadığınız bir moda sokar.

    işin en kötü yanı bu müziği artık türkiye'de yapan kalmadı, onun yerine king gizzard and the lizard wizard gibi gruplar türkiye'nin bu hazinesini en iyi şekilde kullanarak* kendilerine global bir ün sağlamıştır mesela. veya selda bağcan bizim aracılığımızla değil de elijah wood aracılığıyla göz önüne gelmiştir. umarım bu kanal bu konuda bir değişikliğin başlangıcı olur ve hem insanımızın hem de dünyanın 70'ler türkiye psychedelic/progresif rock'ının en az avrupa grupları kadar değerli olduğunu keşfetmesine vesile olur.
  • türkiye ne kadar enteresan bir ülke. bir yandan kendinden nefret ettirmeye çalışırken, bir yandan da böyle inanılmaz, böyle olağanüstü güzellikleriyle bizi kendine tekrar tekrar aşık ediyor. anatolian rock revival project, türkiye'den çıkan kaliteli ne var diye soranlara sağlam bir cevap.
  • dünyanın dört bir yanından insanlara anadolu rock konseptini tanıttığı için bile takdir görmesi gereken kanal. evet yaptıkları tek iş illüstrasyon atıp ingilizce altyazılar hazırlamak oldu gerisini seçtikleri muhteşem eserler kendileri hallediyor. ama sırf bu iş için harcadıkları emek türkleri çöllerde yaşayan bedevi zanneden pek çok insanın kafasındaki bu imajı kırıp geçmeye yetmiştir. ben internet üzerinde yurtdışındaki türk insanı ve kültürü algısına bu kadar pozitif etki yapan başka bir proje varsa da bilmiyorum.

    bu kanalda takılırken üzüldüğüm tek şey nasıl bu kadar zevksiz ve kalitesiz bir toplum haline geldiğimizi düşünmek oluyor.
  • gerek ilüstrasyonları gerek şarkılara ekledikleri ingilizce altyazılarla harika bir iş çıkaran oluşum. umarım hedeflerine ulaşırlar.
  • muhteşem bir kaynak olmuş. üstelik kayıtlar gayet düzenli ve sesler de oldukça temiz. bugün sabahtan beri ara ara derdiyoklar ikilisinden ötme bülbül dinliyorum. resmen uçuyorum şu an. sadece o mu dinlediğim? hayır elbette değil, şarkıların arasında kaybolmamak imkansız.

    şunu dinleyip de neden bugün böyle müzikler yok diye hayıflanmamak mümkün mü acaba?

    şarkılarda kaybolmak güzel, bulunmak istemeyen şarkılara gelsin.
    keşke istediğimiz her an notalara karışıp sesle birlikte havada süzülebilseydik.
    insanlar kötü, insanlar kırıcı. şarkılar ise böyle şeylere ihtiyaç duymaz. oynarken bile ağlatabilir insanı. seviyorum neşeli melodisi olan dertli şarkıları. sanki deliliğe geçiş gibi, koyvermek gibi.

    aman geveliyorum bir şeyler işte.
  • anadolu rock müziğinin safiyetini, samimiyetini ve içtenliğini seviyorum. bu ülke tarihinde gelmiş geçmiş önemli akımlardan ya da dönemlerden biri olmuştur. şu an ne kadar demode sayılsa da hatta öldü sayılsa da sevenleri için böyle bir kanalda hep yaşıyor.

    çok güzel bir kanal olmuş, şarkılar, tarihleri ve şarkılara dair arkaplan bir resim koymuşlar.

    misal ben hep malabadi köprüsü şarkısını rahmetli murat göğebakan‘dan dinlemiştim. bu kanal sayesinde ise 1975 yılındaki selçuk alagöz - malabadi köprüsü halini de öğrendim.

    misal yine benim hep rahmetli cem karaca‘dan dinlediğim deniz üstü köpürür şarkısının 1973 kardaşlar - deniz üstü köpürür versiyonu var.

    güzel bir kanal olmuş, anadolu rock hasretimizi gideriyoruz böyle böyle. emeği geçen herkese teşekkürler.
  • hard rock cafe formatında yerler açılsa, içeride sadece bu tarz müzikler, duvarda parçalar çalınırken sergilenen illüstrasyonlar boydan boya. şahane bir ambiyans olur gerçekten. hadi yurdumun cağnım girişimcileri, şu kriz ortamı geçince bekliyorum sizden böyle bir girişim.
hesabın var mı? giriş yap