• ilk aldigim kasetlerden biridir. pink floyd hayrani olmama yetti de artti.
  • ayrılmasından sonra pink floyd menajerlerinin aynen yola devam politikası yürütmesi üzerine roger watersın dava açarak planları baltalayacağı yönündeki tehditlerinin ve solo albüm çıkararak onları durdurmaya çalışmasının gölgesinde kalmayarak satış rakamlarında hiç bir düşüş yaşatmamış albüm. waters`a albüm hakkında ne düşündüğü sorulduğundaysa "çok iyi bir taklit.." cevabını vermiştir. ayrıca kapağı en çok beğenilenler arasındadır*
  • 'anlayana sivrisinek saz, anlamayana pink floyd az' tadında bir albümdür..
    (ing./"anlık bir bilinç kaybı".)
  • pink floyd albumleri icerisinde degerlendirildiginde biraz zayif kalsa da i$in icine diger gruplari katarsak eger gunumuzde ba$arili sayilabilecek bircok grubun best of'larinda bile ula$amayacaklari bir kaliteye sahip ho$ pink floyd albumu. sorrow ve on the turning away albumden cikan efsane niteligindeki $arkilardir.
  • ingilizce'de, bir an icin akil yurutme yetisini kaybetmek, akil yurutme yetisinin kaybedildigi bir an, durum.

    (karsilastiriniz: a moment of clarity)
  • ing. bir an için afallamak
  • hakkinda en sevdigim seyin kapagi olan album. her adi gectiginde kumsala dizilmis sonsuza giden hasta yatagi orda duran bir bayan birde erkek bide belli belirsiz gorunen kus gelir aklima.
  • the final cut ne kadar "prodüksiyon açısından" özensiz ise, bir o kadar abartılı bir prodüksiyona sahip albüm. roger waters'lı son dönem pink floyd albümlerinden farklı bir soundu olması için özel bir çaba harcandığı besbelli. içinde on the turning away, yet another movie, terminal frost gibi çok iyi şarkılar olsa da, kulağa çok pink floyd albümü gibi gelmez.

    zaten pink floyd albümlerini peşpeşe dinlerken, sorrow bitip, the division bell'den cluster one başladığında "hah şöyle be, pink floyd bu" der insan.
  • pek kimse begenmemis olsa da ozellikle gece yolculuklarinda insani ayri havaya sokan sarkilar barindiran album. division bell den sonra 4. siraya koyuyoruz kendisini
  • waters, gruptan ayrılmasının ardından; gilmour ve mason'ın pink floyd ismini kullanmasına sıcak bakmıyordu. bundan mütevellit dava açmış, fakat davayı kaybetmiştir.

    waters, lirik olarak büyük bir deha idi ve açık konuşmak gerekirse ne gilmour, ne de nick waters'ın lirik konusundaki yeteneğine sahipti. bu yüzden grup dışarıdan şarkı yazarlarının desteğine muhtaç kaldı ve bu durum hayranların yoğun tepkisini çekti.

    kayıtlar sırasında rick, gruba tekrar dahil oldu. pink floyd ruhu waters'sız geri geldi yorumları yapılsa bile wright ve mason'ın şarkılara sadece davul/klavye desteği dışında pek bir desteği yoktu.

    bir çok floyd hayranı ve eleştirmenler the final cut ne kadar waters'ın albümü ise, a momentary lapse of reason albümüde o kadar gilmour albümüdür yorumu yapılmaktadır. bununla beraber learning to fly albümün en başarılı parçalarından birisidir.
hesabın var mı? giriş yap