• okumaktan buyuk keyif aldigim entrylerin sahibi yazar

    dun aksam seri halde yazdigi yalcin kucuk entrylerinden sonra en son mesajlasmistik.
    su an bakiyorum boyle bir yazar yok aslinda diyor.
    yalcin kucuk entrylerinden sonra yazarliginin silinmesi suphe uyandirici

    (bkz: sozlukteki ergenekon)
  • kaliteli bir yazar, geri donmesi isabet olmus.
  • mehmet sevigen ile ilgili olarak "bu adamin bulundugu saflarla olan mesafem su hayattaki varolusumu anlamlandiran tek olgu. bunlarla ne kadar uzaksam, fikirlerim ne kadar örtüsmüyorsa kendimi o kadar sansli ve basarili hissediyorum. benim icin sans ve iyiligin tanimi; bu cenahtan olan uzakligim carpi 3 seklindedir." demi$ kendisi.. okuyunca 'uuu beybi bi hareketlenme oldu bende dikkat edersen' diye gecti icimden.. üyesi oldugum parti hakkinda, (üye olmanin yöneticilerine kefil olmayi gerektirmemesine ragmen) isyan eder derecede net fikirler ortaya koyan, oumsuz görüş bildiren bu arkada$ kimdir, necidir diye merak ettim dogal olarak..

    oturdum bütün yazdiklarini okudum, zaten fazla degil, 1 saatte bitiyo.. genel olarak özgürlük, adalet, hak, hukuk kavramlarini dilinden dü$ürmeyen bir ki$i.. 3 entry'sinden birinde e$itlikten, partizanligin ne kadar kötü oldugundan, adaletten bahsetmeyi seviyor, temel argümanlari bunlar olmasa dahi yazilarinda özgürlügü 'salata sosu' kivaminda bolca kullaniyor.. okursaniz farkedeceksiniz, baskici rejim, askeriye, ergenekon ve bu temelde pek cok yazisi var, inanaclara saygi duyulmasindan, inanaclarin hayatin temeli oldugundan bahsediyor, inananlarin gördükleri muameleleri haketmediklerini söylüyor..

    ilk olarak söylemek istedigim, bir insani yazdiklari ile degil yazmadiklari ile de degerlendirmek lazim, onun icin asagida yazacaklarimin elimdeki mevcut verilere dayanmalari sebebi ile , bu kapsamda yetersiz oldugunu beyan eder, siz degerli akademi üyelerine saygilarimi sunarim..

    kendi inancina saygi duyulmasini isteyen arkada$imiz bakin satanizm icin ne demi$: "bence biraz sacma bi inanc... bu noktada recele tapmak daha mantikli yani, sonucta ekmege sürdüm mü en krali o dersin, büyüklük seyedersin, karnimi doyurdu, mutlu oldum dersin." bu mudur inanca saygi? begenmiyor olabilirsiniz, komik buluyor olabilirsiniz, size göre cehennemlik olabilir, ama farkli bir inanac sistemine inanan insanlar ile kamusal alanda alay etmek nedir? ho$ birak alay etmeyi yeri gelse kilictan gecireceksiniz ya neyse, laf i$te benimki..

    butun ulkelerin iscileri birlesiniz ba$liginda ise $öyle buyurmu$ zat-i muhterem: "engels bugün yasasaydi bu cümlenin devamini "kurban bayraminda danaya giriniz" diye getirirdi. sonuc olarak adamlar isci, tek basina bir büyükbas kesecek durumu yok. onlara kurban da düsmez zaten. ama sonuc olarak birlesip danaya girerlerse dayanisma olur, et yemis olurlar." efendim, komunistlerde vardir bu mu dediniz, bravo, cok dogru dediniz, isabet buyurdunuz, cok güzel bir tespit yaptiniz..

    günümüzde ya$adigimiz en büyük sosyal problem olan karl marx bugun yasasaydi mcdonald s a giderdimeselesi icin de fetva yayinlami$: "aslinda dogru bir cümle;... gider bol mayonez ketcap alirdi örnegin. sonra sakallara bulasti ayagina iki kutu pecete bitirirdi. bir de bunu bütün proleterlerle beraber yaptigini düsünmek lazim, her birinde 2 kilo sakal. sen hesap et kac kutu pecete gider." 'proleterlerin herbirinde 2 kilo sakal' demek ne demektir allah a$kina? üniversite mezunu gibi duruyor ama, bu $ekilde bir alay ve a$agilamanin tahsilinin hangi a$amasinda ogretildigini merak ediyorum..

    son olarak konudan bagimsiz, ki$isel bir mesele: dokuz kisi kalmis rakibe karsi top sektirmek icin, "futbolun icinde var ta$$ak gecmek, aynisini ben olsam ben de yapardim. hatta gider donumu indirir ta$$aklari ortaya sererdim. ne embesilliktir lan bu?" emretmi$ kendileri, af buyrun husyelerini görmek icin birbirini ezenler varmi$ gibi..

    neticeyi baglayayim:
    daha böyle örnekler cok, benim o kadar vaktim yok, 'özgürlük iyi, particilik kötü, demokrasi iyi, inanclara saygisizlik kötü' diye ezberlenmi$ kaliplarla etrafta dola$an, riya imparatorlugunda $ak$akci kadrosunda istihdam edilenler, sözüm size: hakkaten bi uzak durun, "benim icin sans ve iyiligin tanimi; bana olan uzakliginiz carpi 3 seklindedir."
  • dogrudur, var senin "sol kemalist" diye nitelendirdigin insanlar arasinda da ikiyuzluler oldugu. yasantisini bir takim gorusler - din-inanc, dinsizlik-inancsizlik, sol, sag, orta, v.b. - altina gizleyip, her turlu puştlugu yapan insanlar her yerde çokça mevcut. sen nasil sevigen hakkinda tek kelime yazmayip, dişli'nin üzerine bu kadar gidilmesini hakli olarak örnek verebiliyorsan, ben de verebiliyorum görüşlerinin kendimden farklı olan insanların ikiyüzlülerine örnek. barda içip sıçan inançlı bir arkadaşımızla zevkle muhabbet ederim. apışıp kalmam. ama parasını içki satmaktan kazanıyor diye misafir geldiği yerde hesap ödetmeyen, yenilen yemeğin ardından bilmem ne şeyhi ve 3-5 yardakçısıyla, parasını seksle kazanan hemcinslerimi ve bilumum "uyarıcıyı- uyuşturucuyu" yanına alarak, tüm bunları ondan bundan gizleyerek, senin de gizlemeni gizli tehditle rica ederek, senin benim kiralamaya yeltenemeyecegimiz lukslukte bir yati kiralayip alemlere cikan icki satmayan marketler zincirinin sahiplerinin de ağzının ortasına sıçılsın isterim. güzelim saçlarını yazın sıcağında örtüp inancını sergileyen ve saygı bekleyen hanim kizimizin, evli adamla her boku yiyip, günün birinde kendine aşık dini bütün dürüst gençle, regl gününde beraber olup, "bak şimdi evlenmemiz lazim" diyen ve evlenen kizi tüm silahlı kuvvetler siksin isterim. istedigimize inanalim, inandiklarimizi sonuna kadar savunalım, saygı beklemeyelim, saygı göstermeyelim, ama dürüst olalım. ülkeni, insanlarını, senin ve benim annemin dahil oldugu -ve benim kendimin- kadinlarimizin yalan söylemeye itilmedigi, cinselligini kimselerden gizlemek zorunda kalmadan yaşadığı, babamız - kocamız dediğimiz eşşeğin tekinden senelerce dayak yediği halde susup oturmak zorunda kalmadığı, ikinciyi bırak, plana bile alınmadığı bir yaşantıya hepimiz karşı olalım. bunun için kutsal bilgi kaynağına yazı yazmaktan fazlasını yapalım, sonra gel beraber içelim. ben şarap içeyim, sen kahve iç eğer istiyorsan. ben kahve sen şarap içiyorsun diye şaşırmayalım. ama herkesi aynı kefeye koymayalım. ayrı kefede olan ikiyüzlülerin her alanda olduğunu unutmayalım. demokrasi bana göre zırva; kendim de dahil görüyorum ki içimizdeki manevi şiddeti, hırsı törpülemek çok zor. ne zaman ki kimse kimseye, aileler ailelere, mezhepler mezheplere, ülkeler ülkelere, insanlar insanlara zarar vermez inaçları uğruna, dürüst ve akılcı olur, adil olur, o zaman demokratik oluruz.... o kadar zor yani arkadaşım...
  • eger 'kimmi$ bu adam' diye burayi okuyan varsa: "ben eskiden ta$$ak gecen bi yazardim" demek suretiyle gecmi$te söylediklerinin bütün sorumlulugunu üstünden atmi$ bir ki$idir, aklinizda olsun.. yani sürec icerisinde yazdiklarinda bir tutarsizlik farkettiyseniz, kendisine numarasi ile beraber mesaj atip sorunuz, 'hoca bu ciddi mi degil mi' diye, ona göre yorum yapiniz..

    bu tutarsizligi aleni olarak yazmaya karar verdiyseniz, 'elitist kemalist sol' olarak etiketlenmeye hazir olunuz, yazdiklarinizi bile okumadan 'sezai gibi'ler diyerek sizi bir gruba dahil edip, gruba kar$i daha once soylenmi$/ezberlenmi$ tepkileri siralamasina hazir olunuz.. kendisine 'dinci' dememi$ oldugunuzu farkedemeyecek kadar otomatik bir yazardir, her türlü ele$tiriyi inanc süzgecinden gecirip kemalist sol paketi ile servis etmeye ali$mi$tir, vazgeciremessiniz..

    özgürlük tanimi 'dinci' denilenlerin barda votka icmesiyle ve karsisinda 'beyin amciklamasi' gecirmemizle sinirlidir.. kendisi kar$isindakilere okumadan/dinlemeden kemalist dedikten sonra sabah namazlarini camide kildiklarini ögrense ayni beyinsel aktiviteyi göstermez mi? dinci ingilizce almanca bilir de elitist dedigin adam arapcasindan kuran okuyamaz mi? sen kendin tarif ettigin en büyük dü$maninin bir sureti degil misin valekov abi? tarif ettigin $eyi yaptiklari icin ikiyüzlü dedigin gruptan ne farkin var söyle bana.. (beyni amciklanmaya bu kadar müsait insanlarin bir arada oldugu ba$ka bi platform var mi allaha$kina?)

    sen okumami$sin ama ben soyleyeyim, ne $aban di$li'ye ne de sevigen'e bir $ey yazmadim.. yani birine öyle birine böyle dedigin gruptan degilim, sevigen ile olan ili$kim bir kere elini sıkmaktan öteye gitmez.. temel argümanin olan ikiyüzlü 'kemalist sol'culardan degilim gibi sanki, ke$ke okusaydin biraz, hani 'niye yazdim bu kadar anlamadim' diyosun ya, bo$una yazmi$sin.. riyakarsin denildiginde 'ben eskiden ta$$ak geciyodum' diyip biraksan daha anlamli olurdu.. ama dediklerindne sonra mustafa kemal'in adini bu riyanin icerisine dahil etmeni tarti$irdim senle ama ta$$ak gecip gecmedigini bilmedigim icin ciddiye alamiyorum seni kusura bakma, kendin ettin kendin buldun valekov baba..

    bu 'vodkaci&dinciler' ile alakali bir ani anlatayim sana; 2 sene önce filan korel göymen ve birkac ki$i ile yemekteyiz, korel hoca pek cok yerel yönetimin dani$manligini yaptigi icin muhabbet o taraftan geli$ti, e$leri 'kapali' belediye ba$kanlarindan birinin 2 yabanci dil bildiginden, sürekli yurtdi$ina gittiginden, avrupa birligi kredilerine olan özel ilgisi filan gibi $eyler anlatip adami ne kadar begendigini anlatmaya ba$ladi.. bir sustum iki sustum, alkolun verdigi cesaretle patladim: 'ya hocam iyi diyosunda, gecen hafta bu adamin bir benzerinin kentsel dönü$üm projesi diye sokaga attigi ailelerden birinin 3 aylik bebegi öldü soguktan, yabanci dilini n'apayim ben bunlarin, insan hayatina saygilari yok ki bebek katili bunlar, toki'ye kaynak aktaricaklar diye insanlar istanbul'un göbeginde, 2000'li yillarda sokakta donarak ölüyor' dedim.. bi durdu, 'gencligin verdigi heyecaninin anliyorum ama' diye ba$layarak bir cevap verdi, ama sen o yanitin sirrina vakif olamayacagin icin burada yazmiyorum, sen git barda vodka ic..

    $imdi bu kadar $eyi niye yazdim:
    1- korel göymen'le raki icen bi insan oldugumu herkese duyurmak icin;
    2- cok bo$ vaktim oldugu icin,
    4- 2009'un en begenilenlerine girmek icin,
    5- 3 numarayi unuttugum icin,
    6- bu riyakarlik gercekten canimi siktigi icin.. sevigen'e laf söylendi diye degil, riyakarlik gözüme batti diye okudum 400 entry'nin 'tamamini', aradaki farka vakif olmaniz umuduyla..
  • açtığı bir başlıktaki üslubunu gördüm, nefret ettim.
  • benimle oyu birdir, ama oyunun rengi farklıdır.
  • bugun beni, yuz kezden fazla anarak dusuncelere gark ettirmis yazar. "zeykur valekov"u cumle icinde nasil uygun kullanabilirim diye kara kara dusunuyorum.
  • uslup hatasi ustune uslup hatasi yapmis yazar. guzel dille de derdini anlatabilir insan, ama hakaret isin icine girdiginde daha etkili olur. bu dusunceyle hareket ettiyse, basarili olamamistir. anlatmaya calistigina ilgi toplamak yerine simsekleri ustune cekmistir.
  • bazı öküzlerin tırı-vırı ettiği şey! ulan öküzler! hanginiz öküz-oy-akp üçlemesiyle (çok yakıştı bu), sadece bunlarla entry yazabildiniz? efendim? tamam lan, sustum.
hesabın var mı? giriş yap