461 entry daha
  • okurken/mezun olurken "mühendislik şöyle, mühendislik böyle, mühendislik de mühendislik..." car car kafa sikeceksen mühendislik yazma.

    "mü" diyenin ağzına vurasım geliyor artık. ulan pezevenk, bilmiyor muydun oraya gelirken neyle karşılaşacağını? okuduğun sikindirikten bir üniversitenin adını bölüm başkanının dahi bilmediği bir mühendislik dalı, siktiğin kafanın haddi hesabı yok. sanki ben doldurdum ibinenin tercih formunu.

    zamanın berisinden edit: sözüm sana değil mühendis kardeş, önündeki kağıdı imzala sen.

    edit 2: şaka lan şaka, işini yapan kankalara sözümüz yok.
  • tercih yapmadan önce gidip konuştuğun 15 tane makine mühendisinin " sakın makine yazma, okuması zor, sosyal imkanları kısıtlı, fiziksel açıdan çökersin vs. vs." sözlerine inan, itibar et. sakın ha ukalalık yapıp da ben bu bölümü elimi kolumu sallaya sallaya bitiririm deme. çünkü onlar haklı, ya sen makine mühendisliğini dize getirirsin ya da o seni.**
  • anadolu universitesi acikogretimi yazin, sahane.
  • yazmayı düşündüğün bölümü okumakta olan kişilerden çok o bölümü bitiren ve mesleğini sürdüren kişilerin tavsiyeleriyle ilgilen.
  • istemediğiniz bir yeri yazın, ilk yıl çok çalışıp başka bölüme geçiş yaparsınız.
  • istemediğiniz bir bölümü yazın, okulu uzatın, ızdırap çekin.
  • "ne yaparsan yap ananın dizinin dibinden ayrılma" gibi cümlelerden ileri gitmeyen önerilerdir.
  • ne karar verirsen ver sonunda nasılsa değiştiriyorsun. insan oğlu bu asla tatmin olmadı, olmayacak.. yaşlandığında sende çocuklarına bak senin yerinde olsaydım, sana tanınan şanslar bana bir verilseydi diye maval okuyacaksın ama bütün şanların elinde olduğu zamanı çoktan unutmuş olacaksın. bütün bunlar ise asla kesin kararlar verecek kadar kendinden emin olamayacağın için olacak. o yüzden sana tavsiyem eğleneceğin bişeyler bul kendine...
  • yapılacak esas tavsiye "kendini iyi tanı yeter arkadaşım" olacaktır.
    "vay senin matematiğin de fena değil, senden iyi mühendis olur", "zaten eşit ağırlıkçı olup da ne olacaksın", "sende bir sözelci tipi gördüm" aşamasını doğru geçtiyseniz ne mutlu size, eğer ilk tercihte yanlış yaptığınızı düşünüyosanız, korkmayın hala geç değil. bi de sakın dershane rehberlikçilerinin gazına gelmeyin. onlar sizi, "bi yere sokalım da neresi olursa olsun" mantığı ile yönlendireceklerdir.
    ha bi de "sosyal bilimler yazmayın", "siyaset bilimci olup da nolacaksın", tarihçi olup da zengin olan adam gördün mü" gibilerinden cümlelere kanmayın. o işlerde de para vardır, lakin sizin gayeniz sadece para ise, zaten üniversite okuyup da ömrünüzün onca senesini heba etmeyin.
    son olarak adı malum olan bir kaç başarılı vakıf üniversitesinden gayrı vakıf üniversitelerinden uzak durun.
  • üniversite tercihi için dikkat edilmesi gereken başlıca unsur adayın ne yaptığının farkında olmasıdır. eğer bir lisans programı tercih edilecekse en az dört yıl sürecek olan üniversite hayatını geçirilebilecek en iyi şekilde geçirmek için düşünülmesi gerekenler kişinin maddi imkanları, üniversitenin sosyal imkanları, üniversite tanınırlığı ve lisans programı içeriğine olan ilgi ve alaka olabilir. aklın bir kenarında bulunup dikkate alınabilecek diğer unsurlar ise üniversite kampüs imkanları, üniversiteye ulaşım, barınma, eğitim kadrosu nitelikleri, yemekhane-kantin-büfe fiyatları şeklinde sıralanabilir. öğrenci çatışmaları ise adayın kendi insiyatifine kalmıştır, şöyle ki bu gibi olaylarla uğraşmak eğitim hayatını karartabilir.
9134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap