• avrupa'nın bir numaralı koçu. şu anda panathinaikos'u çalıştırıyor.

    aşağıda bahsedilecek olan 2001 suproleague final-four'unun efes - pana arasında oynanan yarı final maçında kendi gözlerimle tanık olduğum iki olay bunun en önemli kanıtıdır:

    1) efes ilk yarı umduğunu bulamamış ve devreyi 10-15 sayı geride bitirmişti. 2. yarıya alan savunmasıyla başladılar. önde mula ve kerem, sağ arkada mehmet okur, ortada drobnjak ve sol arkada ömer. ilk başlarda pana bu müdafa karışısında dengesiz hücum etti ve 3. çeyrekte skor 53-52'ye geldi. genel olarak tüm sezon boyu obradovic yüksek posta fotsis, sağ forvete de alvertis'i sokarak hücum etti. onların yarattığı boşluklara ise dejan bodiroga ve kalaitzis'in girerek bulduğu sayılar ikinici opsiyondu. fakat bu maç, bu düzenin işe yaramadığını gören kurt hoca obradovic yaptığı oyuncu değişikliğiyle öldürücü darbeyi vurdu. herkesin - oyuncunu kendisi dahil olmak üzere ki faul problemi olup olmadığını görmek için scoreboard a baktığında rahatça anlaşılıyordu - şaşkın bakışları arasında takımın bir numaralı şutörü alvertis'i ve tecübeli gard kalaitzis'i oyundan çıkarıp yerlerine alman koch ve adını bile hatırlamadığım 15 numaralı tipi basketbolcu hariç her şeye benzeyen benzeyen yunan oyuncuyu soktu. 15 numara müdafada mula'ya yapıştı ve kafa göz saldırarak 3 dakikada 3 faul aldı. ama sonradan olayın iç yüzü anlaşıldı: pana hücumda bodiroga ile yıpranmış olan mula'nın tarafından penetre edip sol dipten şut atmayı seven koch'u - çok isabetsiz bir gününde olmasına rağmen - besledi. koch kullandığı 7 şuttan belki sadece 1 inde isabet buldu fakat ömer'in savunduğu sol dip bölgesine düşen toplar pana'ya 5 kritik hücum ribaundu kazandırdı. bu noktada o kadar karışık oyunların döndüğü bu sahnede obradovic'in farkı açıkça ortaya çıktı.

    2) pana son 3 dakikaya 7-8 sayı önde girdi. tam o sırada pascal dorizon beyefendisi kariyerinde bir ilki gerçekleştirip ortadaki bir pozisyona efes lehinde düdük çaldı. çalmasıyla obradovic'in masa hakeminin üstüne koşması bir oldu. dorizon olayı yatıştırmak üzere olay yerine geldiğinde kendine doğru bir hareket yapılmadığından teknik faul çalamadığı gibi obradovic'in ona söyleyeceği lafları duyabilmesi için bir fırsatoldu. böylece obradovic bu ustaca manevrasıyla son 3 dakikada bir kaza düdüğü olasılığını ortadan kaldırmış oldu.
5388 entry daha
hesabın var mı? giriş yap