• http://www.saltonline.org/
    çok karışık bir web sitesi var. önemli ve kültürlü bir şeyler anlatıyorlar sanırım ama anlamadım ve maalesef sitede kayboldum.
  • istaklal caddesinde gündüzleri sergi ve galeri gezmek gibi aktivitelerde bulunduğum günlerde mutlaka ziyaret ettiğim mekandır. dandik bir internet sitesine sahiptir. ayrıca insanları rahatsız edici bir şekilde gözlerini ayırmadan süzen avarel tipli güvenlik elemanlarına ve girişte duran tuhaf hatunlara biri kesinlikle yaptıkları işin incelikleriyle ilgili eğitim vermelidir. sergiyi gezene kadar, acaba bişeyim açıkta mı kaldı da bana bakıyorlar diye paranoya sahibi ederler adamı.
  • google street viewer'a eklenmiş kültür sanat merkezi. merak edenler gezip, sergilenen eserleri inceleyebilir.

    [https://www.google.com/…r/salt/jah5pixwsxmotq?hl=tr https://www.google.com/…r/salt/jah5pixwsxmotq?hl=tr]
  • istanbul salt'ta protesto: "biz hala örgütlüyüz"

    istanbul salt beyoğlu’nda sergilenen “duvar resimlerinden korkuyorlar” sergisi salt'ın duvarlarına stencil yapılarak protesto edildi

    garanti bankası’nın kurucusu olduğu istanbul salt beyoğlu’nda devam eden “duvar resminden korkuyorlar” sergisinin içerisinde gerçekleştirilecek olan “bir zamanlar örgütlüydük” paneli arthack, emek gençliği, gündoğusu sanat ve düşün topluluğu ve öğrenci kolektifleri protesto ederek cevap verdi: "biz hala örgütlüyüz"

    serginin yapıldığı salondaki duvarları “biz hala örgütlüyüz”, “bitmedi, hala korkuyorsunuz”, “barbarları beklerken” yazılıları ve resimleriyle dolduruldu.

    gerçekleştirilen basın açıklamasında ise; “duvar resmi yapmış nice sanatçının mücadelesi olan bu siyasi tarihi garanti’nin sanatı araçsallaştırarak siyasi mirası nostaljileştirmesine karşı çıkıyoruz. duvar resminden asıl korkan ve siyasi erki elinde tutan sermaye, bugün bu sergilerle artık duvar resminden korkmadığını beyan eylemiş” vurgusu yapıldı. açıklamada ayrıca, “paralel etkinliklerle yapmaya devam ettiğiniz ve bugünkü etkinliğin konusu olan “bir zamanlar örgütlüydük”le devam eden ve buna ortak olan sanatçılara buradan biz hala örgütlüyüz diyoruz. ve hala duvar resminden korkuyorlar diyoruz” ifadelerine yer verildi.

    öğrenci kolektifleri daha öncede kentsel dönüşüm temasıyla düzenlenen 13. istanbul bienal’i protesto etmişti.

    resimler ve video için:

    http://kolektifler.net/…rotesto-biz-hala-orgutluyuz
  • ne sergisi var diye önce internet sitesine baktım, neyin ne olduğu anlaşılmıyor. bu aralar "istanbul eind­hoven
    saltvanabbe 89’dan sonra" sergisi var aynı internet sitesi gibi ondan da bir şey anlaşılmıyor. eserlerin yanındaki açıklamalar da yetersiz. işin içinden aykırı akım vs. diyerek sıyrılmamak lazım. madem ücretsiz yaptın halka açılıyorsun biraz daha anlaşılabilir sergiler yapmak lazım. bedava olması da ayrı bir konu içeri alakasız insanlar doluşuyor genelde.
  • internet sitesi gereksiz ölçüde karışık ve kullanışsızdır. krokiyi arayıp bulamayınca, geçmiş tarihli bir serginin sitesine girip, oradan krokisini buldum. emin olun, saltonline.org adresinde bulmaktan daha kolay.
  • mekansal düzenlemeler nedeniyle kısa süreliğine kapandığı açıklanan sanat mekanı. ancak 'kısa' göreceli bir kavram, mesela akm de 2008 yılında kısa süreliğine tadilata girmişti...
  • taksim'de garanti bankası tarafından kurulmuş kültür sanat merkezi.

    internet sitesinde şöyle tanımlanmıştır:

    salt beyoğlu, 1,130 m2’lik programlama alanı ile öncelikle bir sergi mekânıdır. caddeyle kurumun arayüzünde giriş mekânı forum yer alır. forum, istiklal caddesi’nin olağan kalabalığını içeri davet eder; günlük program bilgilerini paylaşır; sergi, etkinlik, sinema, kafe ve mağaza mekânlarına geçişi sağlar. girişin uzantısına eklemlenen açık sinema programlı gösterimlerin yanı sıra anlık etkinlikler, performanslar, konuşmalar için samimi bir platform oluşturur. salt beyoğlu’ndaki kafe istiklal caddesi’nde yeni tatlarla, mağaza ise görsel kültüre dair güncel yayınlarla buluşma noktasıdır. binanın geri kalanı ortak dolaşım, arşivleme, depolama, ofis alanlarını ve bahçe’yi barındırır.

    kişisel tecrübe çerçevesinde geliştirilmek üzere şöyle basit bir tanım yapılabilir: istiklal caddesi üzerinde olmasını istediğim yerlerden biridir. yaptığım ziyaret sonucunda açık sinema'nın çok çok güzel olduğunu ( hem fikir hem de gösterdiği film-video-vesair açısından) ve ev sahipliği yaptığı sergilerin ötesinde binanın mimari açıdan seyre değer olduğunu söyleyebilirim.

    kesinlikle sanatseverlerin gündemlerine almaları gereken bir mekan gibi durmakta temmuz 2011 itibariyle.

    [http://www.saltonline.org/ http://www.saltonline.org/]
  • metrekare başına düşen, güzel, zihin açıcı, estetik kaygıları olan işleri en az görebileceğiniz sergilere ev sahipliği yapan, siniossoglou apartmanında konumlanmış sergi mekanı. genellikle ev sahipliği yaptığı sergilerde akademisyen sanatçıların işlerine yer vermesi bunun en önemli sebebi. sanat akademisyenlere bırakılamayacak kadar özgünlük ve özgürlük isteyen bir alandır. haliyle akademisyenden sanatçı çıkma olasılığı, hele ki türkiye gibi yerlerde eğitim görmüş kişilerin sahip oldukları yaratıcılıklarını da kaybettiklerini varsayarsak, neredeyse imkansızdır. sergilenen işlerin yanına eseri anlatan iki a4 boyutunda yazı asılması da genellikle bu sözde sanatçı akademik güruh tarafından üretilen şeylere has bir özelliktir. ne dediğimi daha iyi anlamak istyen istanbullular 24 mayısa kadar devam edecek olan yüzyılların yüzyılı adlı sergiyi ziyaret edip videoları seyredebilir. zarlar ve insanlar isimli didem pekün'ün üretiği, video art sınıfına konumlandırılmak istenen iş incelenebilir. metaforlarını kağıda döküp eserinin yanına asan bu akadamik kişi ürününde londra ve istanbul arasında mekik dokurken oluşturduğu video günlüğünü kötü gramer ve ondan da kötü telaffuzu ile yarı ingilizce yarı türkçe olarak buğulu bir ses eşliğinde bize sunmaya çalışmakta. gezi olaylarından çokça bahseden bu video günlükte ne hikmetse kendisi gezi olayları sırasında londra'da olduğundan dolayı sadece arkadaşlarının gönderdiği birkaç küçük görüntüyü görebiliyoruz. liyakat bu topraklarda çok matah bir kavram olmadığından bu nadide eseri terk edip sergiyi gezmeye devam ederseniz filistin ile ilgili bir türkün elinden çıkmamış bir video çalışmasını seyredip dünyanın geriye kalanıyla sadece sanayi, teknoloji gibi konularda değil sanatın her alanında da en az yarım yüzyıl fark olduğunu şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde görebilirsiniz. son olarak garanti bankası'na apartmanın isminden anladığım kadarıyla 200 yıldır sahibi oldukları belki de kendi aileleri tarafından yaptırılan bu güzel binayı ülkenin sanat hayatına katma çabaları için teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap