• merhabalar geçtiğimiz hafta bir yakınımın yaşadığı olayı sözlüğe taşımak istedim.yakınım ve bir arkadaşı ankarada yeni açılan vega subayevleri avmde bulunan mado'nun garson ilanına başvurmak için gidiyorlar ikisi de tesettürlü. görevli kişi önce iş ilanimiz yok diyor.internette ilanları olduğunu o yüzden geldiklerini ifade ediyorlar bu sefer açık bir şekilde "kapalı " çalışan istemediklerini söylüyor.ikisi de aşağılanmış hissediyor ve bir şey demeden ayrılıyorlar. isterlerse aynı avmde bulunan özsüte başvurmalarını söylüyor oraya gittiklerindede aynı şeyleri duyuyorlar.bu avmnin politikası midir yoksa işletmelerin tercihi midir bilemem ama ben duyduğumda çok sinirlendim.2020 yılında birlerinin giyimi yüzünden ayrimciliga uğramaları benim acimdan kabul edilemez. bu faşist bir tutumdur kabul edilemez.ben her iki işletmeye de yaptırım uygulanmasını talep eden şikayetimi cimerden ilettim.sizleri de bu yanlışa karşı tavır almaya cagiriyorum ve istediğinizde neler yapabildiginizi biliyoruz.simdiden teşekkür ederim.

    edit:gelen sorular üzerine yazma gereyim duydum öncelikle iftira diyenler 2 kişiler gerek sözleriyle ve gerekse kamera kayıtlarında ispat edilir durup dururken neden iftira atayım anlamadım.
    akp güzellemesi göremiyorum entrymde .
    o zaman yarın bir gün x işletme başı açık çalışan istemediğinde ya da lgbt+ birey calistirmadiginda ve bunu acikca soylediginde siz ağlamayacaksınız .kaldı ki ben kendim tesettürlü değilim ama bu onların haklarını savunmam noktasında engel değil. bazıları ortaçağa dönmek istiyor.
    edit:evet arkadaşlar ben de istanbulda gittiğim bir madoda kasiyerin kapalı olduğunu hatırlıyorum ama emin olamagimdan kesin bir şekilde yazmadım. burası bayiliği olabilir ya da semtle ilgili bir durum ama fark etmez yanlışı kim yaparsa yanlıştır.
    edit: 1 başlıkla siyasal islamcı ilan edildiğine inanamıyorum.ben konuyu akpli birine bile iletmiş değilim.amacim mağduriyet olsa bunu yapardim . başlık altında o kadar papağan var ki 1 dk düşünse farklı şeyler yazabilirler oysa ki.
    hep mağdursunuz diye mesajlar alıyorum arkadaşlar diyorum ki başörtülü değilim bile olay yakınımın ve arkadaşının başından geçiyor bana anlattı kendisi hicbir şey yapmış bile değil samimi bir şekilde bana anlattı. ben de kendimce doğru olanı yaptım.
    bir arkadaş sağolsun şubeyle iletişime geçti ne olacak ben de merak ediyorum.
    az önce atatürk düşmanı olduğumu ve arabistana gitmem gerektiğini öğrendim bu şaka mı ınanılır gibi değil zeka seviyesi yerlerde
  • aynı işyeri şortlu personelde çalıştırmıyor. cimer ilgilenir mi acaba?
    işletmenin tercihidir devlet karışamaz bu kadar basit. bunda mağduru oynayacak garip bir durumda yoktur.

    @sadecevatansever’in mesajı üzerine edit:
    mado’nun cevabı

    türbanlı bacılarım yine mi mağdur değil be ? :)
  • rezillik olmayandir. kisi tesetturlu olup baska bir yerde calisabilir. illa mado'da calisacak diye bir kaide yok.
  • ankara’daki pavyonlarda da çalıştırmıyorlarmış. akıl alır şey değil gerçekten...
  • çalışanın sakal bırakmasına karışılınca sorun yok,
    türbanına karışılınca a-u.

    alışın artık amk.

    edit: bu arada işe alınmayan şey kadının kendisi değil. türbanı. türbanını çıkarıp işe girebilir. tıpkı sakalını kesen personelin işe girebileceği gibi.
  • adam yatırım yapmış, sermaye ve emek harcamış. istediği personelle çalışır.
    neyin yaptırımı olacak, sözde mağduriyet diye iyice saçmalanıyor.
  • işletmenin tercihi. bunu mevcut hükümetinin siyasi çizgisi ile paralelize etmek doğru değil.
  • madoyu sevmem ama bırakın da işyeri artık çalışanının nasıl olacağına karar verebilsin. sene olmus 2020 her yer türbanlı insanlarla ve calisabildikleri diger isletmelerle/devlet daireleriyle dolu, baktin begenmedin mi madoda calismayiver. bazi isletmeler de pembe sacli calisan istemiyor mesela. onlar kaybeder de geç, herkes hayatinda en az bir kez turbanli, feminist, vegan linci yemek zorunda mı?
  • şort giyen öğretmenlerin seminere alınmadığı bir ülkede olası durumdur. çünkü bizim kılık kıyafetimiz kimliğimizden önce gelir her zaman.
hesabın var mı? giriş yap