• dikkat isteyen bi iştir kediyi iyice sıkıştırıp bedeninize bastırdıktan sonra patisini tutup tırnak köklerine bastırarak tırnaklarının çıkmasını sağlarsınız ve tek hamlede çıt çıt kesersiniz bi güzel. fazla dipten kesmemeye özen göstermeli lakin vahşi doğaları birden su yüzüne çıkıp kesilmemiş olan tırnaklarını gözünüze sokabilirler. veterinere kestirmek daha mantıklıdır eğer kediniz biraz deliyse..
  • kedinin tırnaklarını kesmek için en elverişli zaman kedinin kucakta uyur, mırıldar/guruldar ve uyuşuk bir halde olduğu zamandır. o uyuklamasına devam ederken tırnaklarını çıt çıt kesiverirsiniz haberi bile olmaz. (bkz: ayakustu sikerim haberin olmaz)
  • kedilerin tırnaklarına dikkatlica bakıcak olursak bir yerden sonra kırmızı/pembe bir bölgenin başladığını ve genişleyerek tırnakla beraber kalınlaştığını görürüz. tırnağı keserken bu pembe/kırmızı bölgeye dalmadan daha uç bölgeleri kesmek gerekir. yok kediniz hiç mutlu olmaz ve kanayabilir.
  • kotu bi seydir bu aslinda bi nevi kediyi koturum yapmak gibi iy kiyamam valla
  • (bkz: kedi tirnagi)
  • kedicik kucağa alınır. patileri parmaklar ile hafifçe sıkılarak tıraklarını çıkarması sağlanır. özel kedi tırnağı kesme makası* ile uçlarından hafifçe kesilir. işlem dört pati için de tekrarlanır. kedicik işlem sonuna kadar kucağınızdan inmeyi başaramadıysa, işlem sonunda 1 saat kadar yanınıza uğramamak üzere uzaklaşır. **
  • hayvanın doğasını bozmak değildir.zaten kediler tırnaklarını açarken-koltuk,halı vb yerlerde- yıpranmış tırnaklarını da düşürmektedirler,o açıdan tırnaklarının en sivri uçlarının alınması kedinin delikanlılığnı bozmaz şşşş.
  • genelde ön patilerdekilerin kesilmesiyle nihayete erer redaksiyondur. arka patilerdekileri kesmek lüzumsuzdur, malum kedi milleti arkadan itislidir (san›ld›g›n›n aksine 4 patiden çekisli degillerdir) ve arka patilerdeki t›rnaklar normal olarak zaten as›n›rlar..
  • en iyi yöntem kediyi masa örtüsü ya da artık giyilmeyen bir etek gibi bir malzemeyle yüzünü de örtecek şekilde paketleyerek sadece tırnağı kesilecek patiyi dışarıda bırakmaktır. böylece olası cırmık ve ısırıklardan korunmuş olursunuz. bu mendabur yaratıklar tırnakları kesilirken, kuaförde saçı kesilen 2 yaşındaki kız çocukları kadar asabi ve yaygaracı oluyorlar.
hesabın var mı? giriş yap