• yıllarca bizi kandırdıklarını ispatladığım önerme. şöyle ki evcil dediğimiz hayvan olan köpek mesela, biz onu salsak, dövsek, atsak, terk etsek de bir ev arayışında olur ve bulabildiği sürece gelir bizimle yaşamak için. evden sıçma ihtiyacı dışında çıkarmasan, "abi aç kapıyı allasen bi daral geldi, gezip geleyim" demez.

    ama kedi denilen hayvana bakıyoruz. günün, haftanın, hatta ayın bir çok zamanını çıkar dışarıda geçirir. onun bunun pis yemeklerini, çöpünü tüketir, yolda bulduğu hayvanlarla sex mex yapar, döner gelir, o da kafasına eserse, evde yatar, ihtiyacını giderir, sonra yine defolur gider.

    sen evine aldın diye seni sevmez, hatta sana köle muamelesi yapar, en ufak saygı duymaz. şimdi bu hayvan nasıl evcil? olsa olsa evildir o.

    bakıyorsun, evle ilgili herşeye adeta düşman, evin sahibi de dahil. sonra da efendim kediler karakterli hayvanlar diyorsunuz. ya bir düşün ya bir düşün allasen.
  • daha doğrusu tam evcil olmamasıdır. her nankör hayvan vahşidir diye bi' şey yok. gülü seven dikenine katlanır, kediler de size anca bu kadar sadık kalırlar.
  • kedi insanoğluna layık olduğu muameleyi yapan hayvandır. istisnalar kaideyi bozmaz
  • (bkz: tdk)

    evcil : sıfat : eve ve insana alışmış, kendisinden yararlanılabilen (hayvan), ehlî, yabani karşıtı

    her ne kadar yemeğiyle oynamayı ve yemeğini kazanmayı sevse de; evde hazır yemeye alışmış, sıcak yatak ve temiz kum hayatının bir parçası haline gelmiş hayvanlar bir şekilde eve ve insana alışmış sayılabilir.

    ayrıca doğada yetişmediği/büyümediği için yabani de değildir ki evcil demek yabani karşıtı demek olduğu için doğrudan evcil diyebilme sebebimizdir.

    (bkz: tşk)
  • şöyle ki maması, suyu fazlasıyla olduğu halde her akşam eve geldiğimde ayaklarıma dolanıyor manyak.
    oturur oturmaz kucağıma geliyor ağzını burnunu yüzüme sürüyor.
    bu kedilerde sevgi belirtisidir.

    edit:
    şurada okuduğum kadarıyla ne kadar çok gerizekalı varmış ben bunu gördüm!
    evlerinde kedi beslemeyerek kendilerini ''kediler doğal ortamlarında yaşar, eve tıkılmaz'' gibi tatmin eden tipler var.
    bırakın mastürbasyon yapmayı biraz gerçekçi olalım.

    yıllardır kediler ile iç içe yaşamış biri olarak söylüyorum ki sokak kedilerinin tek suçu sokaklarda olması. emin olun onlar sokakta olmayı hiç istemiyorlar. en son tecavüze uğrayan adını pamuk koyduğumuz erkek kedimizin o gözlerindeki beni bırakmayın bakışlarını ben gördüm siz değil. defolun gidin vicdansız çöplüğünüze.
    beslemiyorsunuz madem evinde kedi besleyenleri ''hayvanlara işkence ediyormuş'' gibi göstermeyi bırakın.
    sokaklarda soğuktan donarak ölen ne kadar kedi var haberiniz var mı!
    yolda gördüğünüz de götünüzü dönüp gidiyorsunuz amk!
    hiç dönüp baktınız mı o kedinin neyi var!
    ya bi yürüyün gidin işinize! boş boş konuşmayın.
    entry girmek için entry girmeyin.
  • şimdi bu tezi çürütmek için herkes kendi special snowflake kedisinden örnek vermeye gelecek diyecektim ki birisi demiş bile, gene geç kaldık.

    felidae ırkı, evcilleştirilmeye canidae ırkı kadar yatkın değildir. daha doğrusu evcilleşir ama beraber yaşamayı öğrenir. evcillikten anlayışınız sizi efendisi olarak görmesi ise o biraz zor, maksimumda bir kedi size eşitiymiş gibi yaklaşır.
  • evindeki minyatür avcının ayaklara dolanmasını sevimli görenlerin fark edemediği hakikattir. oysa aslanın kaplanın bile kendini taşa yahut ağaca sürtmek suretiyle anlamsız minnoşluklar yaptığı görülmemiş şey değildir. fakat bu çiğ ete, bedende kaynamış kana müptela oldukları gerçeğini değiştirmez, kendini apartmanlara kapayan hasta insanlığın bozuk psikolojisini kullanarak keyfine keyif katışını mazur gösteremez. açıkçası elmas arıyormuşçasına sıçtığım kumda bok ayıklayan davar bir ırk bulsam ben de evcil taklidi yapar, ayaklarına dolanır, yumak kovalar ve hatta akıllı telefonlarınıza poz veririm.
  • insanoğlunun kuklası olmayı reddeden onurlu kediler tabii ki evcil olamayacağından doğru önermedir. o insanın kedisi olmaz, siz onun insanı olursunuz. haddinizi bilin gafiller.
  • durun durun...
    tam da dün akşam ngc wild'da tam da bu konu hakkında şöyle bir cümle geçti:

    "köpekleri biz evcilleştirdik, kedilerse bizimle yaşamaya karar verdiler."
hesabın var mı? giriş yap