• sabah uyandığınız anda, yüzünüzü bile henüz yıkamamış olmanıza rağmen bakımlı görünmektir. yorumları okudum, okudukça şaşırdım, yaptıranların kendi suratıyla ilgili yoğun sıkıntısı olması gerektiğini iddia edenler ve onları sorunlu olarak niteleyenler bile olmuş. hiç mi makyaj yapmıyorsunuz, ya da makyaj sadece suratınızla ilgili yoğun sıkıntı var diye mi yapıyorsunuz, anlamadım. estetik ile de ilgisi yok, yüzünüzün bir yerini değiştirmiyorsunuz ki? her gün yaptığınız makyajın akşam silinmeden ve buna rağmen sabah rakun gibi uyanmadan minimum 4-5 yıl yüzünüzde kalmasını sağlıyorsunuz ve her sabah makyaj yaparken harcadığınız zamandan tasarruf ediyorsunuz, hepsi bu. (bkz: makyaj vs estetik) karşılaştırılsa karşılaştırılsa en fazla lazer epilasyon ya da brezilya fönü ile karşılaştırılabilir bu nedenle. çünkü mantık belirli bir rutinde yapılan bir şeyin daha uzun süreli dayanıklı hale getirilmesi.

    şimdi efenim, başlıkta doğru dürüst bilgi olmamasından mütevellit, gittim cuma günü sizler için denedim, yaptırdım**. işte deneyimlerim sonucu, ilk ağızdan kalıcı makyaj:

    1) gözün üstüne ve altına, kaşa, dudaklara(hem çerçeve hem renklendirme olarak) yapılabiliyor. allık olarak yanaklara da yapmak mümkünmüş ama iğne ile yapıldığından orantılı dağıtılamıyor ve yapay bir görüntü sağlıyormuş, bu nedenle pek tavsiye edilmiyor.
    2) ben (şimdilik) sadece gözün üstüne, eyeliner olarak yaptırdım. ağrı eşiğim yüksektir benim ama yine de gerçekten acımadığını söyleyebilirim. zaten öncesinde laserle epilasyon öncesi sürülen emla krem ile uyuşturuyorlar. benim uyuşmanın geçmesine yakın bir iki yeri düzelttirmem sonucu, çok hafif, sanki birisi göz kapağımı tırnağıyla kazıyormuşcasına hafif ağrı hissettim, hepsi bu.
    3) uygulayanın dediğine göre kaş daha da az acırmış, hatta kaş aldırma ağrısı çok daha şiddetliymiş. bununla birlikte dudak en çok ağrıyan bölgeymiş. gözün alt kirpik diplerine yapılan da pek ağrımazmış. yakında onu da deneyeceğim, entryi güncellerim.
    4) normal koşullarda 4-5 yıl kalacakmış. yıllar geçtikçe rengi hafif solup gri-mavi bir renk alabilirmiş. o aşamada yapılacak rötuş ile tekrar eski haline getirmek ve ömrünü uzatmak mümkünmüş.
    5) en kısa süre dudak kalıyormuş. sanırım 1-2 yıl.
    6) göze çeşitli renklerde (mavi, lacivert, koyu gri vs) yaptırmak mümkünmüş. ama zaten siyah da bir iki yıl içinde açılıp bu renklere dönebileceğinden gerek yok diğer renklere bence.
    7) ilk yapılmasının ardından en az bir 3 hafta bekleyerek iyileşme sürecinin tamamlanması gerekiyormuş. sonrasında ücretsiz olarak rötüş yapmaktalar. varsa kusurlar, beğenilmeyen yerler falan düzelttiriliyor. ben şimdiden not alıyorum ne şekilde değiştirmek istediğimi.
    8) artık her gün bu makyaja mahkumum bö-hüü gibi triplere girmeye gerek yok. istenirse kapatıcıyla (bkz: gözaltı kapatıcısı) üstünden geçilip, istenilen renk ve şekilde üstünden gidilebilir. gece makyajına itinayla çevrilebilir, ya da cenaze evi için rengi tamamen soluklaştırılabilir.
    9) tembel işi diyebilirsiniz ama ben sabah kalkıp 10-15 dakika düzgün çektim çekmedim tasasıyla kalem/eyeliner çekmektense, o süreyi uyuyarak geçirmeyi gerçekten tercih ediyorum. zira yapanlar bilir, kalem/eyeliner çekmek makyaj yapmanın en meşekkatli kısmıdır. bunun yanısıra gece tuvalete kalktığınızda bile kendinizi makyajlı görüyor olmak, gerçekten oldukça keyif verici.

    özetle, herkese tavsiye ederim efenim.

    anlatmadığım ama aklınıza gelen soru varsa yeşillendirebilirsiniz mesaj sekmemi. vaktim oldukça yanıtlarım, çok önemli bir eksikliği atladığımı düşünürsem burayı editlerim.

    edit 1: yaptırdıktan sonra ilk gün biraz şişti gözlerim. bir tanesinin kapağı da neden bilmiyorum biraz kızardı. ikinci gün daha iyiydi. bugün ise işe geldim, çok bariz bir anormallik yok. yani yaptıracaksanız cuma akşamı yaptırmanız tavsiye edilir.
    edit 2: fiyatı 300-450 civarı değişiyor sanırım. benim yaptırdığım yerde 450ye yapıyorlardı ama sıkı pazarlık yaptım. kimseye söylememem gerektiğinden yaptırdığım fiyatı söylemeyeyim şimdi, ama pazarlık yapın mutlaka. :) zaten her merkez kendi fiyatını koyuyor. burda önemli olan uygulayıcının tecrübesini, kaç yıldır bu işi yaptığını falan sorgulamanız.
    yaptırmadan önce mac'in eyeliner'ını kullanıyordum şundan bunun da fiyatı 50 küsür bir şeydi ve 1,5 ay anca dayanıyordu. uzun vadeye vurunca aslında kalıcı makyajın fiyatının da uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    22.06.2016 tarihli güncelleme: 3 yılı geçmiş yaptıralı ve hala çok güzel bir şekilde kullanıyorum. rengi laciverte döndü ama hala makyaj yapmasam da makyajlı gibiyim, başka bir siliklik vs yok. ve evet, hala herkese tavsiye ediyorum. :)
  • kuzenimin ameliyattan çıkışını türk filmi tadında yaşamamızı sağlayan teknik. dağılmış, uyanmaya çalışan bir surat ve gülşen bubikoğlu makyajı. leziz.
  • kaşlarıma yaptırdığım ama bin pişman olduğum şey.

    iki aydır mutsuzluktan ölmek üzereyim. güzelim kaşlarımın içine eden kuaför ablalar ve seyrelmelerden dolayı bari kıl tekniğiyle yaptırayım da farla, kalemle kapatmak, düzeltmek zorunda kalmayayım düzgün kaşlarım olsun diye gittim, gitmez olaydım. ilk iki hafta recep ivedik gibi gezdim ortalarda. kaşlarım gözükmesin diye halka filmindeki kız gibi saçlarımla yüzümü kapatıyordum. ancak bir ay sonraya rötuş için gittiğimde sildirdim ama öyle bir acı ki bir haftada ancak geçti. ayrıca yapılan kısımlarla gerçek kaşlarım arasındaki renk farkından dolayı da adeta bir güzellik abidesine dönüştüm. iki kez silme işlemi yapıldı. şimdi saç ektirmeye gelen araplar gibi kanlı kaşlarla endam ederek iyileşmeyi bekliyorum.

    bir arkadaşımın kaşlarını görüp beğenerek gittim ancak cilt tipi vs önemliymiş. ünlülerin dahi kaşlarını yapan hatun beni niye maymun g.tüne benzetmeyi tercih etti hala anlamış değilim. paramla rezil oldum deyiminin yaşayan kanıtıyım ben. ne varsa doğallıkta varmış. yaptıracağınız kişinin ruh hali ne halde çıkacağınızı belirliyor sanırım.

    işlemi yapan kişinin beynini işlem süresince vıdıklayın, her şeye müdahale edin ki benim gibi mağdur olmayın. referansıma güvenip çok karışmadım, rezil oldum.
  • bilinen kaş, göz, dudak ve allık uygulamasına ilave olarak, "tıbbi kamuflaj" da denilen tüm operasyonlar kalıcı makyaj uygulaması sınıfına giriyor. istenmeyen, rahatsızlık veren cilt bozuklukları; örneğin

    - güneş, akne, doğum lekeleri,
    - ben ve çil türevleri,
    - yara, ameliyat izi ve diğer tür izler,
    - ciltte pigmentasyon bozukluğu,
    - göğüs uçlarında renk tonu ve çerçeve dağınıklıkları

    gibi kimi estetik problemler de kalıcı makyaj ile düzeltiliyor, rötuşlanıyor, kamufle ediliyor. yani bir nevi 3 boyutlu fotoşop. o bakımdan skalayı sabah gözünde eyeliner, dudağında seren serengil kontürüyle uyanmak isteyen fantastik kadın'a indirgeme hatasına düşülmesin; anlayan anladı: milimetrik el işçiliği, akademik donanım* ve sayısız uygulama pratiği ile edinilen bir takım sertifikalar gerektiriyor.
  • insan neden hep ayni sekilde gorunmek istesin ki sorusunu akla getiren makyaj cesidi
  • kör olmak pahasına "gözüne(!)" (üstelik açık yaralı gözüne) hint kınası yakabilen kadınların varlığını bize göstermiş makyaj türü.

    kirpik dibine dövme mi yaptırılır abi, manyak mısınız siz? yetmemiş, bir de hint kınası... allah akıl fikir versin yarabbi!

    tanım: kadınların sürekli makyajla uğraşmamak ama makyajsız da kalmamak için kendilerine yaptırdıkları ve üstüne de para ödedikleri çin işkencesi.
  • bununla ilgili gördüğüm en acayip şey şuydu:

    sosyetenin ünlü simalarından iki hanımefendi, yıllar önce umreye giderkene hava alanında kameralara yakalanmışlardı. şimdi tabi kutsal dopraklara beş kilo makyajla gitmek ayıp kaçar diye makyajsızdılar. ama gözlerde kalem, dudaklarda çerçeve, takma kirpik, tırnaklar yapma falan. acayip bi tezat idi.
  • tek kelime ile: rahatlıktır.
    imkan varsa mutlaka yaptırın. bir daha asla göz kalemine, eye-linera, ruja ve göz temizleyicisine ihtiyacınız olmayacak.
    "sabah yap-akşam temizle" kısır döngüsü bittiğinde, boş yere uğraştığınız zamanlara ve harcadığınız paralara acıyacaksınız.
    yazın "ay terledim akacak", kışın "ay yağmur değdi akacak" dertleriniz de bitecek.

    canı tatlı olanları uyarayım; göz bölgesine yaptırırken çekeceğiniz acıyı bilerek yaptırmaya gidin.
  • beyaz tenli ve makyaj yapmadığında yüzüne hasta gibi bir solgunluk hakim kadınlar için çözüm. "nolurdu biraz esmer olsaydım da kaşım kirpiğim belli olsaydı" diyen makyaj yapmakla uğraşmayı sevmeyenler de bu gruba girmektedir.
  • an itibariyle ana haberde kalıcı makyajin risk barindirdigi haberi veriliyor.
    benim için şaşırtıcı olan şeyse, vücuda surekli uzun süre kalıcı şekilde, çeşitli kimyasalların enjekte edilmesinin ve bu sekilde enfeksiyona açık hale getirilmesinin kanser ya da başka çeşitli riskler barındırdığını kendi cikarimlariyla farkedemeyen, buna ciddi ciddi şaşıran topluluk.

    ulu tanrım!
hesabın var mı? giriş yap