• (bkz: #8654250)
  • devletin ve tabiatın ortak ve yanlış sorularından biri.
  • cevabını tinto brass'tan almak istediğim soru.
    sadece bunun cevabı için bile bir film yapabilir.
  • uzun süre tartışma gerektirmeyecek bir cevaba sahip sorudur:

    kadınlar da erkekler gibi tamamen içgüdüsel nedenlerden aldatır. nasıl ki biz erkekler dölümüzü dağıtabildiğimiz kadar dağıtmaya programlıysak, kadınlar da olası talipler içinden en güçlüsünü seçmeye programlıdırlar, senden herhangi bir konuda daha iyisini bulursa** gidecektir. evet nerede bizi insan yapan üstbilincimiz, nerede entellektüelliğimiz? ne yazık ki insanlar her ne kadar inkar etseler de iki temel dürtü üzerine yaşamakta ve yaptıkları herşey**** bu iki dürtüyü tatmin edebilmeye dayanmaktadır:

    1) hayatta kalmak (en iyi şekilde)
    2) nesli devam ettirmek

    ikincisi zaten direk seksle dolayısıyla aldatmayla alakalıdır, birincisi de dişilerin amsalak erkeklere* istediklerini vererek görece iyi bir hayat elde edebilme olasılıkları bulunduğu için istendiği takdirde sekse ve aldatmaya neden olarak gösterilebilinir.

    tabi bu entrynin çok boş ve sikindirik, herkesin bildiği şeyleri içeren bir parça olduğunu ben de biliyorum ama yine de yazayım dedim.
  • aslında kadın erkek diye ayrılmaması gereken sorudur.
    zira cinsiyetten cinsiyete değil insandan insana değişir.
    eğer karşınızdaki kimseyi biraz olsun tanıdıysanız uygun kategoriye yerleştirmek de size düşer.

    öncelikle tüm insanlar beklentilerin karşılığını alamadıkları zaman aldatırlar.

    bu durumda belki daha iyi seks, belki daha fazla para, belki daha fazla ilgi, belki daha heyecan verici bir sevgi, belki daha güzel söylenmiş bir seni seviyorum*, belki daha fazla dürüstlük *, belki daha fazla güç, belki daha yakışıklı bir adam uğruna aldatılmış olabilirsiniz.

    ama asıl mesele belki de neyin daha fazla olduğu ya da hangi beklentinin karşılanmadığı da değildir. neden çekip gitmek yerine aldatmayı tercih ettiğidir.

    belki korkaktır, belki ikili oynamanın stresini seviyordur, belki de sizden vazgeçemiyordur. belki daha kötüsü ayrılmakla uğraşmaya üşeniyordur vesaire...

    en nihayetinde cevabı bulmanın hayatınızda hiçbir şeyi değiştirmeyeceği sorudur.
    zira nedeni bulunduğunda engel olunabilecek bir eylem olmadığı gibi cevap insanın içindeki ölme isteğine de çare olmaz.
  • kadın erkek ayrımı yapılması kesinlikle uygun bir soru.

    iki cinsiyet de aldatabilir doğrudur. fakat iki cinsiyetin aldatma sebepleri çok farklılık gösterir. daha önce belirtildiği gibi, erkek dediğin amsalak bir canlıdır ve çoğunlukla bu sığ seviyede aldatır. o anki eşinden gelen bir eksiklikle alakalı olmayabilir, hatta çoğu zaman da olmaz. bir tür fırsat değerlendirme olarak algılanabilir.

    kadının aldatma sebebi çoğunlukla daha derinlerde yatar ve hemen hemen her zaman o anki eşiyle alakalıdır. üzerinde daha fazla düşünülmüştür, daha bir köklü, belki daha bir hüzünlüdür.
  • "-erkek neden aldatırsa, kadında aynı sebeplerden aldatır." şeklinde cevaplanabilecek soru. (bkz: aile önemlidir.) (bkz: bugünün yarınıda vardır.) (bkz: terazi iki kefelidir.)
hesabın var mı? giriş yap