• bundan en çok rahatsız olanların, hdp baraj altında kalsın diye dua edenler olması da ilginç bir ayrıntı olarak köşede dursun.

    umrumda olmayan olay, bakın rte de çok güzel istiklal marşı okur, çok da iyi şiir okur. sonuç ortada.
  • istiklal marşı, o dönemdeki en büyük birleştirici unsur olması için yazılmıştır, başarmıştır da, içerisinde tek bir türk kelimesi geçmez, nesi rahatsız ediyor şimdi türkiye partisi olan bir partiyi?
  • akp ve mhp'nin erken seçim için trollerini harekete geçirdiğini göstermiştir. "hdp'lilerin her hareketini yazıyorsunuz taam mı gençler"
  • bizlerin pkk marşı okumaması kadar normaldir. ama tabi bizi pkk genel meclisine sokarlar mı? maaş verirler mi? dersen, işin garibi işte tam oralarda bir yerdedir.
  • türkiye partisi olmak isteyen bir partinin doğru olmayan hareketi. bu marş türkiye'nin marşıdır, türklerin değil. sen bu marşı türk marşı olarak kabul edip okumazsan, senin türkiye'nin meclisinde de yerin yok o zaman.
  • ateist ve sol geçmişe sahip oldukları için oldukça normal bir durummuş. hımm, tabi tabi. tüm hdp milletvekilleri solcu, ateist falan filan. hüda kaya, altan tan neden okumuyor? bunlar ateist ya da solcu değil. ulan oğlum erkek gibi çıkıp deyin ki, bu ülkenin marşından da, bayrağından da nefret ediyoruz. ne sikime bin dereden su getiriyorsunuz?
  • bak bak, herkes de bahaneleri sıralamış, dinci marşmış,milliyetçilik varmış, solcularmış, ülkeye şöyle yapılmışmış.

    heykel dikerken, şeriattan bahsederken, sağcılarla yolsuzluk soruşturmaları zamanı paslaşırken hiç bu ilkeler aklınıza gelmedi. şimdi geldi o yüzden kurtuluş savaşı sırasında kurulan bir iradeyi yansıtan bu metni okumuyorsunuz.

    okuyup okumamanız hiç umurumda değil de, böyle bahaneler bulmayın insanları güldürmekten başka bir işe yaramaz çünkü.

    ya da şöyle söyleyelim, insanların yalana karnı tok. boşuna kasmayın, okumazlar sana mı soracaklar deyin. bu kadar.
  • muhtemelen içerisinde geçen "kahraman ırkıma" bir gül! dizesi nedeniyle eşlik edilmemiştir, fakat bu sefer ben bile savunamayacağım kusura bakmasınlar.

    böyle türkiyelileşme olmaz, milletin ağzına sakız vererek politika yapılmaz.
    batıda hdp'yi savunan bana yapılmış bir haksızlık, bir saygısızlıktır.

    yarın ben tekrar hdp'yi savunduğumda batıdaki yurttaş istiklal marşı'na eşlik etmeyenleri bana savunma bsg diyecek. siyaseti sadece politikacılar yapmaz, seçmenler de yapar. kendine etmiştir. yazık etmiştir. bana da ayıp etmiştir.

    edit : marşa saygısızlık yapılmıştır demedim, bana haksızlık yapılmıştır dedim. kimse marşa eşlik etmek zorunda değil, ayağa kalkmışlar zaten. ben milliyetçilerin ağzına sakız verip batıdaki seçmeni zor durumda bırakmalarından bahsediyorum. bugun tv'da şu sahne dönerken 15 yıllık ülkücü berberimin sandalyesinde olmak istemezdim. bu tavırlar devam ettikçe biz daha çoook fethiye'de linç edilir, rizelerde dayak yeriz. siyasetin ve toplumun gerçeklerini görebilmek ve ona göre davranmak lazım bazen.
  • şüphesiz ki 'oh, say can you see, by the dawn's early light..' diye başlasa eşlik ederlerdi.o marş adamlar için daha çok şey ifade ediyor.
  • kendileri açısından siyaseten sonun başlangıcıdır...
hesabın var mı? giriş yap