• çok ilginç bir test zira cemaate yakın dersanelerin kullandığı yöntemleri benimsemiş görünüyor.

    "-kişiler syd vakfına başvurduklarında başvuruları alınarak soybis sorgusu ile hane ziyaretleri yapılacak ve gelir durumları genel müdürlüğümüzün puanlama formülüne göre tespit edilecek.

    - bsyhp üzerinden 90 günde bir kişilerin durumunun değişip değişmediği otomatik olarak kontrol edilecek. ayrıca her yıl yapılacak hane ziyaretleri ile kişiler tekrar vakfa gelmeden gelir testleri yenilenecek."

    http://www.sydgm.gov.tr/tr/haberler/s/4807

    oldu olacak evde içki dolabı olanlar, erkek/kız arkadaşı ile yaşayanlar, evinde dini simge bulundurmayanları da kenarına küçücük bir not ile işaretleyiverin de hastaneye düşerlerse bir yudum su bile verilmesin! ev ziyareti nedir allah aşkına? ben özel hayatımı devlete açmak zorunda mıyım? böyle saçmalık mı olur! ayrıca 25 yaşını geçmiş ancak her hangi bir yerde çalışmayan üniversite öğrencilerinin geliri nasıl hesaplanacak çok merak ediyorum. hane ziyareti ile hesaplanacaksa veya farklı yöntem uygulanacaksa vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin durumu ne olacak? otomatik olarak babadan zengin muamelesi mi görülecek? belki bir yakınlarının resmi olmayan bursu ile okuyorlar? ayrıca bu uygulamayı 1 ay gibi kısa bir süre ile sınırlandırmak nedir? her ne şartta olursa olsun öğrenci olandan sağlık hizmetleri için prim istemek hangi sosyal devlet etiğine sığar?

    ayrıca benim özel sağlık sigortam varsa neden zorla sgk kapsamına alınıyorum ve benden para isteniyor. başvuru yapmazsam veya gelirim asgari ücretin 2 katıysa benden 213 lira aylık alınıyor ve bu yıllık 2500 lira civarı ediyor. benim özel sağlık sigortamın yıllık ücreti 1000 lira!
  • geliri harcamalar uzerinden hesaplamak gerecekten cok zekice.

    bence devlet de gelirini hesaplarken, yaptigi harcamalara baksin. boylece butce acigi da 0 (sifir) olur. ne guzel is lan.
  • devletten hamile kalıp kalmadığımızı ölçmeye yarayan test.

    genelde pozitif çıkar.
  • diyelim ki 25 yaş veya üstüsün ,
    öğrencisin,
    ailene yük olmamak için part time çalışıyorsun,
    ailen orta gelirli tek maaş var, ev kendinizin,

    devlet diyorki : sen çalışıyosun ama part time, sigorta primlerin eksik yatıyor, seni genel sağlık sigortası kapsamına alacağım,( seve seve gireceksin)

    ee diyoruz, ne yapmak lazım;

    burda iki seçenek var:

    1- gel gelir testi yaptır,
    memur babanın maaşı+senin maaşın toplansın gelir evde yaşayanların kelle sayısına bölünsün,
    ne çıktı ergen ilerisi asgari ücret kadarsa bi para asgari ücretin iki katıysa bi para azsa bi para yok daha azsa devlet ödüyor.

    2-gelme gelir testi yaptırma
    memur babanın maaşına, seninde gözünün yaşına bakmam , e naparım peki? her zaman yaptığımı yaparım ...
    asgari ücretin iki katıymış gibi borç yazarım sende gider araştırırsın ödemezsem ne olur diye?

    genç 3. seçenek arıyor çünkü alışkın tuhaf işlerle uğraşmaya

    gidiyor, şehir dışından okumaya gelen arkadaşlarına, alıyor ikametini onlarla aynı eve hoooop ne oldu babasıyla hiç bir bağı kalmadı
    (akrabalık hariç)
    gencin çalışığı şirket zaten uyanık, maaş bordroda çükten daha küçük içine kaçmış gözükmüyor.

    sonuç primi devlet ödedi.

    genç diyor ki hacı, bide şu opsiyon var ben sigortalı işimden çıkayım zaten az kazanıyorum, primde az yatıyormuş sigortalı olmaya yetmiyormuş (devlet öyle diyor bide tehdit mektubu gibi eve mektup yollamıyo mu? yollamaz olurmu en doğru yaptığı şey) gidiyim bi barda çalışıym sigorta hiç yatmasın 6 ay da işsizlik maaşı alırım o zamana kadarda okul biter diyo. sonra bakarız çaresine hem kelle başı hesaplanan gelirde düşer oh mis.

    e-devlet nasıl olcak şimdi dürsüt olalım kayıt altında kalalım çalışalım yük olmayalım parazit olmayalım dedikçe sen bu gençleri kayıt dışına üç kağıta niye itekliyosun. bir ülkede dürüstlük cezalandırılırsa genç nereye kadar dayanır? dayanamadığı yerde hesabı gençten mi sorulur?
  • yapılması gereksiz bir test. zira ülkemizde kişi başına düşen gelir 15000 doların üzerindedir. * ama geçim sıkıntısından dert yanan düşük gelirli milletvekilleri yaptırabilir.
  • bugün yaptırmak için gittim kaymakamlığa. kardeşimin okuyup okumadığını ve babamın emekli maaşını sordular sadece. sonra bir kaç imza istediler. en sonda nedir ne değildir borç falan yok değil mi diye sorduğumda aldığım cevap:

    "muhtemelen en düşük gelir seviyesindesiniz. devlet bankalarına işe başlayana kadar her ay 65 lira gibi bir sigorta bedeli yatırmanız gerekiyor."

    taşak mı geçiyorsunuz? diyecektim az daha. ulan adı üstünde işsizim lan işsiz. eve giren miktar üç kuruş. mezun olduğumdan beri öğrenim kredisinden az biraz biriktirdiklerimle ailemden kuruş istemeden iş arıyorum. uzun süre giymediğim pantolonun cebinden 5 lira çıksa dünyalar benim oluyor. lakin benden istenilene bak.

    ulan yılda 1 kere gidiyorum ben hastaneye, hizmetini almadığım bir şey için neden yok canımdan aylık 65 lira vereceğim? neremden vereceğim? işe girdikten sonra zaten şirket karşılıyormuş. ulan amına koyduğum ülkesinde iş bulmak kolay sanki.

    devlet tarafından bu bedelin karşılanma ihtimali var mı? bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • bu test esnasında, denetçilere çay, kuru pasta ikramı yerine soğanı yumrukla kırıp ekmekle ikram etmek başlangıç olarak iyi bir nokta olabilir.
  • yeşil kart'ın kaldırılmasıyla, banka ve kamu kurumlarındaki bilgilerin sıkı takibiyle genel sağlık sigortasından yararlanacak kişilerin tespiti için kullanılacak yöntem. bu test sayesinde şu an yeşil kart kullanan binlerce kişi sağlık hizmetlerinden yararlanmak için prim ödemek zorunda kalacak.
  • anadan babadan sigortalıyım ben noluyor diyorsanız:

    kurtulmak için lise biter bitmez hemen lisans ve yüksek lisansı 25 yaşına kadar halledip sonra da yurtdışında işe/doktoraya devam ederken ikametgahı hemen yurtdışına taşıtmanız yeterlidir. diğer türlü de okurken part time çalışacaksanız bakılmakla yükümlü olunan kişi olduğunuzu belirtmeyi unutmayın, okul bitmeden iş aramaya başlayın ve bir ay dahi gecikmeden çalışmaya başlayın.

    böyle doğdu düzenin çarkı olan, odun erkekler işte. masa başından böyle buyurdu sığır akp hükümeti.
  • hiç bir mantığı olmayan bir borca sahip olmanızı sağlayan bir sistem.

    herhangi bir geliri olmayan ve sigorta kapsamında olmayan bir bireyi alıp onun haberi veya rizası olmaksızın özel sigortalı yapmakla başlıyormuş. tabii bundan haberinizin olmaması işin tatlı yani çünkü sürprizi kaçmasın upssxd.
    ondan sonra bu birey iş sahibi oldum, artık ben de sigortalıyım yehuu diye sevinirken dan diye hayvan gibi bir borç gelir. ''işte bak canım sen şimdi iş buldum sigortalısn falan ama sevinme çünkü sana şöyle milyarlı falan bir borç çıkardık. senden habersiz biz seni sigortalamıştık bu da onun borcu hadi canım bol şans xoxo''

    sonra ssk müdürlüğüne gidilir bu kağıt ne diyor bu borç benim mi ben neden borçlandım diye, adam gereksiz ne kadar sigorta geçmişiniz varsa hepsini sayar sonra da ''evet canım bu borç gerçek halkbankası falanca blab bal ödemeniz blabla.... '' bi kaç gün sonra ordan burdan öğrenılir ki bu borç düşebiliyormuş sonra gene ''bu borcu ödemelisiniz'' diyen adama gidilir bu defa ''evet yea bu düşebilir ben sana söylemedim mi gelir testi yaptırmanız ve bu borçlandığınız süre içinde bir geliriniz olmadığını beyan blablabla ee ama bugün son günü tatlım bakın 15 iş günü yazıyor cx aaa ''

    şimdi bu birbirine bağlı gerizekalı insanlarla nasıl uğraşılır? buna can mı dayanır? girdiğim taşikardilerin haddi hesabı yok.

    hasılı yazdık dilekçeyi bekliyoruz amk memleketinde. ömrümde hayatımda hiç sövmediğim kadar çok sövdüm. böyle mantıksız böyle boş beleş işler hakikaten birtek bizim memleketimizde olur. senin tanıdığın tanıyacağın hizmetin ayrıcalığın içine sıçayım.
hesabın var mı? giriş yap