• bir peter berg filmi. az gelirli bir teksas kasabasinda yer alan filmin konusu amerikan futbolu uzerine. filmin soundtracki gayet basarili ve dikkat cekici. explosions in the sky sarkilari sayesinde film seyirciye buruk bir huzun yasatiyor ancak oyun anlarinda i wanna be your dog ve new noise gibi sarkilarla gaza getirmekten de ihmal etmiyor.
  • billy bob thorton'un oynadigi, amerika texas'da kucuk bir kasabadaki lise amerikan futbol takimindaki oyuncularin hayatlarini anlatan bir film. amerika'da texas football kavrami gercekten iyi irdelenmis. genc yastaki cocuklarin inanilmaz stres ve baski altinda futbol oynamaya calismalari ve hayatlarini konu alan film. dunyanin baska hangi yerinde allah'in unuttugu bir kasabada, spor gibi bir seye bu kadar onem veriyorlar diye dusunduren film

    http://www.imdb.com/title/tt0390022/
  • billy bob thornton'un cok basarili oldugu, alisilagelmis bir spor filmi olmamakla beraber yine de cok hos cekilmis futbol sahneleri de barindiran iyi film. (bkz: amerikan futbolu)
  • http://www.fridaynightlightsmovie.com/

    soundtrackin şarkı listesi ise şöyle:
    1. from west texas
    2. your hand in mine
    3. our last days as children
    4. an ugly fact of life
    5. home
    6. sonho dourado
    7. to west texas
    8. your hand in mine
    9. inside it all feels the same
    10. do you ever feel cursed?
    11. lonely train
    12. seagull
    13. the sky above, the field below
    14. a slow dance
  • amerikan futboluyla uzaktan yakindan bir alakasi -bilgisi- olmayan bir ki$i olarak, sadece bo$luktan izlemi$ bulundugum, agzimi be$ kari$ acik birakmi$ film, bir drama. geleneksel spor temali filmlerden pek uzak, oyundan fazla oyuncularin, kocun ve hatta kasaba sakinlerinin psikolojilerine dayaniyor konusu. gercek bir oyku olmasi ise insanin uzerindeki gerilimi arttiriyor. belki de biliyoruz ki bu film hollywood $i$irmesi degil. cekimler, sallanan kamera, kullanilan mini semboller, oyuncularin gozlerinin ici, gercek kiliyor filmi.explosions in the sky ise filmle beraber tempo tutup, insani heycanlandiriyor. her bir oyuncu pek guzel oynami$ kanimca. her ne kadar gulumsenilecek bir $ey kalmami$ bile olsa, parlayan di$lerle bitiyor film. (spoiler) ali$ilagelmi$ bir galibiyet de bulamiyoruz filmin sonunda. ya da olsun onemli olan elinden geleni yapmakti bile diyemiyoruz. boylece bitiveriyor, kendini belki de bu kadar gercek olmasiyla sevdiriyor film.
  • filmin konusunu aldigi ayni isimli kitap bir upenn mezunu tarafindan yazilmistir. yamulmuyorsam sirf bu nedenle okulun sinemasina (cift salonda) birkac gun ustuste kapali gise oynamistir friday night lights.
  • müzikleri daha yerinde, efektif ve muhteşem olamayacak bir film bu. alakam yoktur amerikan futboluyla, fakat filmin soundtrack'ini dinlemiştim, karşıma çıkıverdi, ben de izlemiş bulundum ve tüylerim ürpererek, gözlerim dolarak izledim. oyunlar süresince koltuğun tepesine çıktım falan. her şeyiyle hissedilebilen bir film.

    be perfect.
  • bu sene başlayan filmin dizi haline gelmişi de çok güzel çekilmiştir. amerikan futboluna hiç ilgi duymamama rağmen kendimi acayip kaptırdım, dört bölümde beni üç kere ağlatmayı başardı. aslan kral'ı izlerken o çocuk yaşımda bile ağlamamış bir insan olarak ya ben artık sulugözün teki oldum ya da gerçekten de müthiş bir dizi, ben bilemedim siz izleyin karar verin.
  • 2. sezonunda ilk 12 bölüm boyunca bi türlü türlü entrikadan sıkıntıdan gerilimden uzaklaşamayan dizi...
hesabın var mı? giriş yap