• kübalı müzisyen. hasta siemprenin yaratıcısı. yeni şarkı hareketinin kurucuları arasındadır. puebla; şarkıcı, gitarist, derlemeci ve araştırmacı özelliklerinin yanında doğrudan politik bir kimliği temsil eden ilk müzik adamı olarak kabul edilebilir. küba devrimi ve castro'nun en büyük destekçisi durumundadır. castro için yazdığı y en eso illego fidel ve okuryazarın oğlu anlamına gelen el son de la alfebetizacion adlı şarkılar puebla'nın klasikleri arasındadır.

    müzikte, sol politik bir perspektifin biçimlenmesinde; aynı oranda da yaşadıkları adanın yerel ve folklorik müziklerinin önemi ve yenilenmesi konusunda küba'nın şarkıcı ve gitaristlerine ilk yol gösteren usta durumundadır.

    onun che guevara için yazdığı hasta siempre adlı şarkı, devrimci müzik geleneğinin bir başyapıtı olmanın yanında, uluslararası popülariteyi de simgeler. politik ve araştırmacı özelliği kadar, kompozitör kimliği de çokça önem taşıdığından, devrimin ardındaki yıllarda altyapısı şekillenen yeni politik müziğin arka planında duran en önemli isim durumundadır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap