46 entry daha
  • fifa serisiyle birlikte gururumuzu okşayan ilk oyunlardan biridir. şöyle ki; fifa da türk takımlarının da yer almasından büyük gurur duyan bizler age of empires 2 nin çıkmasıyla birlikte mutluluktan havalara uçmuştuk. oyunda türk ırkının da olması ve türkçe konuşuyor olması bizleri heyecanlandırmıştı. oyunun başına ilk defa oturduğumuzda hemen türkleri seçip villagerlere emirler yağdırmaya başlayınca hafif bir bir hayal kırıklığı ve şaşkınlığa rağmen mutluluk bedenimizi sarmıştı. villagerlere verilen emirlere karşılık olarak tamam, yaparım, usta, oduncu, seyis gibi cevaplar verilmesi bizleri gülümsetmişti.

    sonra noldu?
    oyunda ilerleyip çeşitli stratejiler üretmeye başlayınca ve doğal olarak acil ihtiyaçlar ortaya çıkınca hassiktir odun yok niye boş duruyosun odun kessene lan komutuna karrşılık oduncu, tamam, yaparım gibi gayet pişkin ve rahat cevaplarla karşılaşınca ''imparatorluk yıkılıyor adam hala yaparım diyor lan'', ''acele etsene amuğa koduum'' tarzı tepkilerimizi villagere anlatamamanın verdiği sinirle monitöre kafa atma isteği ortaya çıktı. gönül isterdi ki villagerler odun kesen odunlar değilde ülkesini seven ne yapması gerektiğini bilen adamlar olsun, ama olmadı. altın bitince altın madeninin başında sik gibi bekleyip, tarla da ürün bitince yine sik gibi ortada dikilip bizi delirttiler. lan adam bi düşünür altın bitti ama boş durmayalım biraz odun keselim, kırık dökük binaları tamir edelim. ama yok iş bitince sik gibi beklediler.

    villagerlerin tüm pişkinliğine rağmen savaşçıların allah allah nidaları daha bi samimi geldi ilk başlarda. ama sonradan onlarda allah allah diye yola çıkıp boyunun ölçüsünü almaya başlayınca hayal kırıklığı had safhaya ulaştı.

    biz artık villagerlerin verilen komutlara tamam, yaparım diye karşılık verdiği oyunlar istemiyoruz. bize yapay zekası yüksek villagerler lazım. işi bitince mal gibi durmasın birazda şu işin ucundan tutayım diye düşünsün. odun kessene lan komutunu alınca kahveden adam çağırıp hemen işe başlasın. sen biraz balık tut komutunu alınca dur şu odunları bırakıp geliyorum desin. bize bi dakka, işim var görmüyo musun, oha falan oldum diye cevaplar versin. haa savaşçılara gelince onlar da saldırın lan komutunu alınca amına bile koyarım deseler fena olmaz*

    herşeye rağmen biz age of empiresi çok sevdik ve sevmeye devam ediyoruz.

    savarain: yolla butonuna bas
    villager: yaparım*
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap