2 entry daha
  • türk devletinin aciz görünmekten kurtulamadığı olaylardır. birileri çıkıyor açık açık vatana ihanet suçu işliyor, ve ülkenin bir savcısı bile suç duyurusunda bulunmuyor. olacak iş mi bu?.. neymiş, olay çıkartanların amacı devletin müdahale etmesini sağlayıp avrupa'ya kürtler katlediliyor dedirtmekmiş. müdahale etmemeyi, olayları uzaktan seyretmeyi haklı çıkartır mı peki bu? çıkartmaz. diyelim ki oyuna gelmedi devlet, yatışacak mı olaylar? unutulup gidecek mi? aksine, iki hafta sonra daha şiddetli olarak tekrarlanacak. o zaman ne yapacaksınız, yine oyuna gelmemek adına oturup izleyecek misiniz, yoksa bu kadar yeter diyip müdahale mi edeceksiniz? ilkinde müdahale etmedin şimdi noluyor demeyecekler mi, devletin keyfi davrandığını iddia etmeyecekler mi?

    bir türlü dengeyi tutturamıyoruz, yumuşak davranılacak yerde sert, sert davranılacak yerde yumuşak oluyoruz, kişileri hukuka uyduracağımıza hukuku kişilere uyduruyoruz, prensiplerle hareket edeceğimize şartlara göre hareket ediyoruz. öyle olunca da kimseye yaranamıyoruz. haklıyken haksız konuma düşüyoruz.

    15 yıl önce kürtçe yemin etti diye hapse attık insanları, şimdiyse o suçun mislini işleyenlere seyirci kalıyoruz. ne değişti? hukuk aynı, ama şartlar değişti. o zaman ab kaygımız yoktu, şimdi var. zannediyoruz ki bunlar bir kaç çapulcunun işi, zannediyoruz ki bunları ab'ye girene kadar idare edersek sorunlar kendiliğinden hallolacak. zannediyoruz ki eylemsiz kalırsak avrupa'dan aferim diyecekler, kürt sorununu kaşımayı bırakacaklar. zannediyoruz ki 80 yıllık bekle-gör politikası bu sefer de işe yarayacak.

    böyle esnek uygulamalar, kişiliksiz politikalarla hiç bir yere varamayız. özgürlük mü vereceksin? ver, ama bir kere ver, ilerde dönüp vazgeçmeye kalkma. hapse mi atacaksın? at, ama tekrar çıkartıp tükürdüğünü yalama. şefkat mi göstereceksin? göster, koşullu değil koşulsuz olsun. müdahale mi edeceksin? adam gibi et, kimi öldüreceksen, kimi içeri atacaksan bir gecede yap; senelerce süründürme insanları. çünkü olaylar uzadıkça korku nefrete dönüşür.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap