9 entry daha
  • herhalde yaptigi filmler gozonune alindiginda fasist yahut amerikan milliyetcisi yaftasi yapistirilmasi gereken en son insanlardan biri.

    hele ki bu starship troopers gibi, butun olayi tam da bu milliyetcilik retorigiyle ve propagandayla tasak gecmek olan ve bu hicivler iyice belli olsun diye bircok sahnesi neredeyse levent kircanin cikip skec sonrasi derslerinden birini verebilecegi kivamda cekilmis olan bir film baz alinarak soyleniyorsa vah ki ne vah. bir entelektuel icin en buyuk ceza, karsi oldugu seyin yanindaymis gibi algilanmasi ve tarihe oyle yazilmasi olsa gerek.

    hadi diyelim bu film izlenirken yaninizda sevgiliniz vardi, dudaklari, filmde orasi burasi kopan boceklere kiyasla daha ilginc geldi, hicivler pek anlasilamadi. hadi diyelim sozluktu, imdb'siydi, amazon'uydu, onca yerde bu noktaya dikkat cekmis sayisiz yorumu gozden kacirdik, hala o dudagi isirmakla mesgulduk. yahu koskoca bir robocop var, yapmayalim. bir nesil onunla buyudu; ona inandi, ona sigindi, onun rizkiyla polis akademisine yazildi.

    hangi amerikan fasistinin yonettigi bilimkurgu filminde, konuyla tamamen alakasiz bicimde araya bir reklam sahnesi sikistirilir, bu reklamda sehri bir sure terorize eden godzilla kendisinden de buyuk bir arabaya rastlar, ekranda "bigger is better. 8.2 miles per galon, an american tradition" yazisi belirir? bir sibernetik organizmanin intikamini, kimlik bunalimlarini ve bebek mamasi yemesini konu alan bir filmde, fuze savunmasi icin uzaya atilan bir amerikan uydusunun test sirasinda santa barbarayi vurup icinde 2 eski baskan bulunan 10 bin kisiyi oldurmesinin ehemmiyeti ve onceligi nedir?

    total recall boktan bir filmdi derseniz once kalbinizi kirmak istesem de dusunce ozgurlugudur derim, voltaire'in resmine bakip icime atarim. fakaaat verhoeveheoaeon'a fasist derseniz, voltaire bile kurtaramaz, salarim robocopu ustunuze. (kostumun icinden arnold da cikabilir, showgirlsdeki sahane kiz da, artik bahtiniza ne cikarsa)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap