• 19 aralık 2000 tarihinde yapılan hayata dönüş operasyonu sırasında ceza ve tevkifevleri genel müdürü, halen de yargıtay üyesi olan bürokrat. başbakan ve adalet bakanının dsp'li, içişleri bakanı'nın anap'lı olduğu dönemde yapılan bu operasyon sırasındaki başarıları nedeniyle, kendisine, akp'li adalet bakanı ve tbmm başkanı tarafından devlet üstün hizmet madalyası takılmıştır. *
    madalya töreninde yaptığı konuşmada, operasyondan önce cezaevlerinin devletin giremediği yerler olduğunu, sempatizan girenlerin militan çıktığını, bu tablonun ürkek, titrek değil, kararlı adımlarla değiştirildiğini söylemiş ve madalyanın kendisine verilmesini uygun bulanlara teşekkür etmiştir. adalet bakanı cemil çiçek ise, operasyonla cezaevlerinde devlet hakimiyetinin kurulduğunu belirtmiş, inşallah türkiye o sıkıntılı günlere bir daha gelmez ve biz de bir daha bu nedenle madalya vermek zorunda kalmayız demiştir.
    yapılan bu törende, ölüm, yaralanma, ömür boyu sakat kalma, sonrasında ölüm oruçları ve yine kayıplar olmadan sorunun çözülebilirliği konusunda ne düşünülüp konuşulduğu hakkında bilgiye ulaşılamamıştır.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap