3 entry daha
  • leisure dan sonra düştükleri parasal sıkıntılar nedeniyle ve çeşitli gündem işgal etme çabalarının sonucunda, bir şekilde bir yerlerde, -kendi tabirleriyle- kurnazlıkları sonucunda modern life is rubbish?le blur, parlak bir yıldız olarak avrupa?ya çarpmıştır.
    kariyerlerinin en parlak canlı performanslarını sergileyecekleri, blur severlere mutlu bir sevgili bırakacakları, yavaş yavaş dünyada tanınmaya başlayacakları albümleri modern life is rubbish işte bu dönemde ortaya çıkmıştır.

    1992 den 1993 e girerken piyasaya çıkan for tomorrow single ı, şubat ayında yayınlanmış olan albümün* ilk şarkısıdır. single piyasaya çıkar çıkmaz albarnın " everyone, wherever they are in the world, knows la la la means " sözüyle örtüşen klibiyle uk top 30 a giriş yapmıştır.

    her biri küçük birer öykü olan on dört şarkıdan oluşan modern life is rubbish in "food processors are great" diye başlayan ve her şeyi bırakıp tatil yapmak hayali kurduran şarkısı advert tan sonra graham ın gitarıyla başlayıp damon albarn nın sesiyle ?halinden bir hayli memnun ve dostça tavırları olan? colin zeal in hikayesiyle karşılaşıyoruz. carrotene tan ve colin zeal in hastalığını bizler de öğrendikten sonra albümdeki belki de konumundan dolayı (tarafımdan) haksızlık edilen şarkıya sıra geliyor. pressure on julian daki ağır ve koyu vokallerin ardından gelecek olan şarkının heyecanı, pressure on julian ın 20. saniyesinden sonra kalpte ritm bozukluklarına yol açıyor.star shaped bir şeyleri başarabilmek için destek arayan, nedensiz yere mutlu... gökkuşağı altında i've been making plans, become an unconscious man/girl, i feel so unnecessary kısmı bizlerden; for the future, all for the good, we don't think so, you seem starshaped kısmını onlardan beklediğimiz şarkı.
    starshaped ise bizden, -farkında olmadan gelmiş- geceyi küçük kancasından tutup aşağı çekmek ve aydınlığı yeniden getirmeye çalışmamızı, şarkıdaki son saniyelerdeki hüzünü kabullenmeyip kendisini tekrar tekrar dinlememizi istemiştir.

    en az on defa dinleyip görevi yerine getirmenin mutluluğundan sonra, blur le küçük yaşta tanışan ve yetersiz ingilizcesi olan kişileri miss america ile tuzağa düşürmüş bir şarkı olan blue jeans le baş başayız. müziklerinde gizli bir hüzün yaşıyan bu iki şarkıda ağlamak üzere olan çocuklar, ingilizceyi öğrenip "blue blue jeans i wear them everyday" ve "she's no jellybean, she's a jemima ho ho" cümlelerinin anlamlarını çözdüğünde onlardan bir intikam almak isteyeceklerdir.

    blur albümleri arasında hak ettiği yeri göremeyen modern life is rubbish?in yıldızlı şarkılarından for tomorrow, blur: the best of un içinde yer almayı başarmış, albümün başarısını çift sayılara katlayan chemical world ve sunday sunday buharlı tren tablosunun çerçevesinden dışarı çıkamamıştır.
    sunday sunday in gölgesinde kalmış olan oily water ve miss america, peşinden ezgisel ve şiirsel açıdan çok basit olan ve grup basçısı alex james?in ?fucked-up sound? olarak bahsettiği villa rosie yi getirir. villa rosie den sonra coping, %100 doğallığını koruyan bir pop şarkısı olan turn it up ve 13 albümündeki şarkıların yumuşak bir ucu olan resigned ile albüm son bulur.

    blur: "it's time kids stopped listening to american rubbish"

    modern life is rubbish amacına ulaşmıştır ve en sevilenler arasında yerini alır
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap