6 entry daha
  • son zamanlarda okuduğum en güzel roman. önceki gün kadiköy sahaf festivalinde denk gelip almıştım, daha önce amin'in semerkant ve tanios kayası kitabını okumuştum. ikisinden de farklı bir yere koyuyuyorum bunu.

    ayrıca romanlarda bir karakterin diğerine yaşam öyküsünü anlatması çok hoşuma gidiyor, gerçeklik hissiyatı veriyor.

    dün öylece metroda başlamıştım okumaya öyle etkiledi ki gece de devam ettim sonra dayanamadım bırakıp uyanınca okudum. *

    "aşk ilk günkü gibi kalabilir, heyecan da öyle. aylar da geçse, yıllar da geçse. hayat, insana bıkkınlık verecek kadar uzın değildir."

    --- spoiler ---

    roman, osmanli bir asilzade olan isyan kitapdar'ı anlatıyor. doğumundan çok önce anlatmaya başlayıp, o ana kadar devam eden bir yaşam öyküsü.

    babası kitapdarın isyancı kişiliği nedeniyle çocuğuna isyan ismini koymasıyla aslında yaşamı şekilleniyor. babası bir devrim önderi, isyanci bir oğlu olmasını beklerken paris'e doktor olarak gidiyor

    aslında olayı burada özetlemeye gerek duymuyorum lakin, okurken incendies filmi de aklıma gelmiyor değil o lübnan da savaş zamanında geçen acıklı bir filmi. bu ise isyanı, özlemi, aşkı, ayrılığı ve kavuşmayı anlatan romandı.

    --- spoiler ---

    velhasıl güzel romandır, içinizde yarım bırakmışlık hissiyatı, unutamamışlık varsa sizi etkiler duygulandırır ve ağlatır da.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap