4 entry daha
  • klon savaşlarının sonunda, ysö* 19 yılında başlayan, savaştan önce aşağı yukarı 10000 olan jedi nüfusunu, bilindiği kadarıyla 100'e kadar düşüren elim olay. yalnızca ysö 19 yılında yaşanıp bitmemiş, galaktik imparatorluk yıkılana kadar da devam etmiştir.

    order 66'in gerçekleşmesinin ardından darth vader, galaksinin dört bir köşesindeki, hayatta kalan jediları avlamaya devam etmiştir. ya bizzat gidip yerinde infaz etmiş ya da stormtrooperların yakaladığı jediları mustafar'daki kalesinde idam etmiştir. (bkz: mustafar/@obikenobi) (bkz: fortress vader/@obikenobi)

    darth vader'ın avladığı ilk jedi, al'doleem gezegeninin aylarından birinde yaşayan, barash vow'a (jedi düzenine zeval gelene kadar çekilinen inziva) çekilmiş jedi üstadı kirak infil'a idi. darth vader, bu jedi'ın peşinde, ustası darth sidious'un emriyle çıkmıştı zira vader'ın bir ışın kılıcına, dolayısıyla bir kyber kristaline ihtiyacı vardı.

    imparatorluğun elinde hali hazırda -infaz edilen jedilardan arta kalan- binlerce ışın kılıcı vardı ancak bir kyber kristaline sahip olabilmek için o kristalin sahibini düelloda* mağlup etmek gerekir. kirak infil'a'yı mağlup eden darth vader, kyber kristalini almış ve bir sith öğretisi olan, kristale karanlık güç uygulama yöntemiyle kızıl renge çevirmiş ve ünlü ışın kılıcını inşa etmiştir.
hesabın var mı? giriş yap