• (bkz: warhammer 40k)

    emperor tarafindan yaratilan 20 primarch'in genleri kullanilarak olu$turulan insanustu askerler (remember brothers, you are superior men to serve emperor to protect his ordinary servants). cocuk ya$ta chapter'lara kabul edilen marine adaylari, 20 adet genetik implantasyonlari tamamlandiklarinda tam eri$kin marine haline gelirler. son implant takilmadan once "space marine scout" olurlar, daha sonra asil zirhlarini kullanmalarini saglayacak implant takilinca surec tamamlanir.

    space marine chapter'lari horus heresy doneminden sonra rogal dorn ve roboutte guilliman tarafindan hazirlanan codex astartes'e bagli olarak organize olmu$lardir. bazi chapter'lar (genelde 1st founding olanlari) codex di$ina cikabilirler, blood angels ve space wolves gibi. codex'e gore her squad 9 marine ve bir marine sergeant'dan olu$ur, 10 squad bir company eder ve her company'nin ba$inda bir brother-captain bulunur. butun captain'ler chapter master'a baglidir.

    1st company, aralarinda en iyi ve en cok sava$ goren marine'leri barindirir. bu company'e mensup butun marine'ler "crux terminatus" sahibidir, yani terminator zirhi giymeye haklari vardir. daha sonraki company'ler kendi aralarinda assault, devastator ve tactical olmak uzere siniflandirilir.

    organizasyon ortacag'daki knights templar organizasyonu gibidir. hiyerar$i ve emperora dogrudan ve kayitsiz baglilik en onemli etiktir. insanligin en zor sava$larinda space marine'ler gorev alirlar.

    kurulu$lari sirasinda emperor space marine'ler icin $u sozleri sarfetmi$tir:
    "they shall be the supreme warriors of mankind, and they shall know no fear, for they are fear incarnate."
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap