32 entry daha
  • bir suru kokteyl gibi blood mary'nin de suruyle degisik tarifi vardir. gereken malzemelerin bulunurluguna ve kisinin damaginin hassasiyetine gore bazi malzemeler tariften cikartilabilir ama domates suyuna biraz votka koyup buna bloody mary demek yanlistir. icindeki en onemli iki tad kanimca kaliteli domates suyundan ve worcestershire sosundan gelir. bazilari domates suyu yerine clamato kullanir, ya da domates suyuna clam juice ekler ama bunu da deniz urunu delilerine birakmak gerek. son olarak celery salttan da bahsedelim: toz haline getirilmis kereviz cekirdekleri ve tuzdan olusan bu baharat bazi tariflerde bulunur. ben denedim, tadini pek alamadim. damak hassasiyeti konusu burada devreye giriyor.

    aksamdan kalma kisilere sifa niyetine verilmesi ve brunchlarda siklikla servis edilmesi disinda tadi ve yapisiyla da diger kokteyllerden farklidir bloody mary. oncelikle bir sebze suyu uzerine kurulu olmasi, sonra domates suyunun bolca meyve eti icermesi ile agizda verdigi his ile bloody mary apayri bir deneyimdir. yemeklerin yaninda ve ya oncesinde baska kokteyllerden daha iyi gider, bir nevi istah acicidir. besleyici, neredeyse "saglikli"dir.

    bu kadar sozden sonra piyasanin mantikli bir ortalamasi oldugunu dusundugumuz tarifimizi de verelim:

    1 shot (30ml) votka
    3 shot domates suyu
    1/2 ve ya 1/4 shot limon suyu
    6-7 damla worcestershire sosu
    3-4 damla tabasco (acisso)
    karabiber
    tuz

    buz ile calkalayip buz dolu bir bardaga koyun. bir kereviz sapi ve ya ince dilimlenmis salatalik diklemesine bardaga konabilir. hem renk acisindan guzel durur, hem de yenebilir bir sustur. bir kurdana gecirilmis zeytin koymak da mumkun, ama tursu konmasina karsiyim cunku tursu kokteylin tadini degistirecektir.
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap