4 entry daha
  • italyan hizmetine mahsus kontr-gerilla orgutunun adi. daha sonralari bu kelime kontr-gerilla yerine kullanilacak ve tum bu ise gonul vermis ulkelerin devlet odakli illegal orgutlerine tamlama olacaktir. misal; “turk gladiosu” gibi.

    italyan gladiosunun en onemli eylemlerinden biri, her ne kadar ani bir olum olarak raporlara gecirilmis ise de, papa birinci jean paul'un dijitalinle zehirlenerek oldurulmesi olayinin tertiplenmesi isinin tezgahlayiciligidir.

    yine, papa ikinci jean paul'e suikast girisimin tezgahina soyunmus, bu iste, turk meslektaslarindan abdullah catli ve cetesini kullanmistir.*** tabii ki, amerikanin elebasiligi ile!* butun bunlarin arkasindaki sebep ise, “papazlar bankasi” adi ile bilinen banco ambrosiano'nun, p2 mason locasi ve italyan mafyasi tarafindan bes milyon dolar rusvet verilerek satin alinmasi olayina her iki papanin da el koyma tesebbusleridir.

    bundan daha onemlisi ise, ki orgutun sonunu hazirlayan bir eylemdir, 1980'lerde fasist bir hukumet darbesi yapmaya tesebbus etmesi olmustur. ustune gidilip dagitilmis, devletin ust kademelerinde makam ve mevki sahibi uyeleri tutuklanmis, yargilanmis, agir cezalara carptirilmislardir.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap