• yukarıdaki gayet leziz hatırlatmalara, birkaç detay daha eklemek isterim.

    görüntü itibariyle kütkafa bir adamdır yusuf sezgin. her filminde aynı emanet gülümseme sabittir yüzünde, gözleri her zaman kısık ve ben kendisini bildim bileli aynı, hafif perçemli saç modeliyle var olmuştur sinemamızda.

    eli yüzü düzgün, yakışıklı diye, yeşilçam'ın dini filmlere sardığı dönemde birçok filmde "hz. *.*" olarak rol almıştır. hatırladığım kadarıyla hz. yahya, hz. yusuf, veysel karani canlandırdığı eli yüzü pir-u pak, dini monolit karakterlere örnek olabilirler.

    bunun harici bir de yılmaz atadeniz klasiklerinden ve yine fantastik türk sinemasının en eğlenceli örneklerinden, tamer yiğit, yılmaz köksal, danyal topatan, yıldırım gencer, süleyman turan, erol taş gibi isimleri kadrosunda barındıran "maskeli beşler" filmlerinde "yakışıklı" karakterine de hayat vermiş, bizleri şenlendirmiş ve bir klasikte yerini almıştır.

    küçük ağa dediğimde de kendisini hatırlayanlar mutlaka çıkacaktır. fakat beni yusuf sezgin'den soğutan, ismini bilmediğim bir filmindeki askeri üniformalı halidir. yaşı hayli geçkinken, üzerine giydiği kamuflaj elbisesiyle türk ordusunun kallavi bir neferi gibi durmaya çalışırken, bedenine gayet küçük gelen elbisenin içinde john coffrey'e dönmüş, kemerinin üzerinden pörtleyen göbeğiyle, bütün aksiyon sahnelerini inandırıcılık oranını, sıfıra yaklaştırmıştır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap