7 entry daha
  • ötekileştiriliyor. hayat kendini doğru ve yanlışa göre tanımlar. bu dinamikler kimi zaman genel geçer kimi zaman da mutlak gerçekliklerdir. ali murat güven özelinden gidersek şu zamana kadar yapmış olduğu açıklamalar nefret söylemleri üslubu tarzı onun benim nazarımda yerini belirlemiştir. o yer de değişmez. bu benim doğrumdur başkalarının gözünde belki başka sebeplerle bu şahıs belirli konumlardadır.

    benim burada anlamadığım bir şey var olay neden müslümanlar ve müslüman olmayanlar şekline büründü? ne dedik doğrular ve yanlışlar. hayattaki yargılar ... ogatnefa'nın tesettürü veya benim böyle olmayışım ne değiştirir? yanlışı veya doğruyu savunmamıza engel olan bu örtü parçası mı ? ya da bu örtü bizim aynı doğruyla veya yanlışla mücadelemize engel olacak hatta bizi ayıran ve hiçbir zaman bir araya gelemememize neden olacak bir materyale mi dönüşmüş durumda birilerinin gözünde ?

    müslüman ve müslüman olmayan ayrımını yapanlara sadece yazık diyorum. ogatnefa'yı baskılamaya çalışan bu zihniyete yazık diyorum. ogatnefa benim arkadaşımdır. aramızda zerre kadar ayrım görmüyorum. yanlışta ortak olmamız konuşulacaksa konuşulsun. bunu din ayrımına büründürenler ise kendi nefretlerinde boğulsun.

    ali murat güven nefret söylemlerinde bulunan bir kişidir üslubu ve tarzı da benim beğendiğim bir bütünlükte değildir. sinema konusuna giremem önemli bir film eleştirisine rastlamadım. gündem filmleri, amerikan sineması ve iran sineması dışında önemli bir birikimi olduğunu zannetmiyorum çünkü görmedim. ama benim ali murat güven ile ilgili derdim sinema değil onun nefret söylemleridir.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap