7 entry daha
  • efes pilsen'in efsane donemlerinde parmakla gosterilecek derecede iyi uyguladigi savunma cesidi. ilginc bir sekilde maca her zaman oncelikle adam adama savunma ile baslardi takim, zira alan savunmasinin iyi yapilan bir adam adama savunmadan fersah fersah yetersiz kaldigina inanirdi aydin ors. ne var ki tamer oyguc macin henuz ilk ceyreginde faul problemine girince, tamer'i birebir mucadeleden soyutlamak maksadiyla gecilirdi alan savunmasina.

    adam adama savunma yaparken zorlanan efes alan savunmasiyla birden sahlanirdi. tercih edilen sistem 2-3 turevi bir savunmaydi. onde petar naumoski ve ufuk sarica, arka koselerde volkan aydin ve o donemde takimda bulunan amerikali kisilik, ve arka ortada tamer oyguc bulunurdu. adam adama savunmanin getirdigi bireysel sorumluktan kurtulmusluk hissi, savunmaya ciddi bi kollektif guc getirir, oyuncular gayet agresif bir sekilde mucadele ederdi.

    yine cok ilginctir, alan savunmasinin tipik sorunu olan ucluk atislara karsi zafiyet degildi bu savunmanin kilidini acan. efsane asvel maclarini ya da david rivers'i hatirlayiniz, cok hareketli oyun kuruculara karsi cuvallamistir efes'in en ciddi kozu..
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap