8 entry daha
  • tecrübe etme fırsatını bulduğum rezalet mekan.

    kalabalık bir grup ile gittik. yemekler gelinceye kadar her şey gayet güzeldi. mekanın atmosferi, özellikle bahçe kısmı göze hoş gelen bir yapıya sahip. garsonların ne kadar tripli olduğu daha siparişimizi alırlarken biraz ortaya çıkmaya başladı. getirdikleri kurumuş ve bir kısmı yanmış eti yedim. mekanın ne bok olduğunu anladığım için hiç geri verme girişiminde bulunmadım. kaba bir cevapla karşılaşacağımı bildiğim için. asıl olay hesap konusunda döndü. hesabı getiren garson arkadaş grup olduğumuz için kişi başı ayrı ücret kestiklerini söyledi. bir kaç saniyelik ne oluyoruz bakışmasından ve akabinde gelen itirazlardan sonra garson ödemek zorunda olmadığımızı söylemeye başladı.

    işler burdan sonra ilginçleşmeye başlıyor. "anladım ben sizi, siz para vermek istemiyorsunuz" şeklinde söylenen garsonu mekan sahibine şikayet etmem ve üzerine basarak bizimle başka birisi ilgilensin demem üzerine aynı garson bizle ilgilenmeye devam etti. hatta sağ ayağımdan dizime kadar boyu olan bu arkadaş bana gelip "ben sizden zorla para mı istedim??!!" şeklinde bir çıkışta bulundu. sonuç olarak bu tecrübe garsonun elinden alarak kendi hesabımızı kendimizin yapmasına kadar yürüdü.

    olay tabii ki parada değil. iş yeri bahşiş ya da ek ücret isteyebilir. söylenme şekli bu olmamalı. sonuç olarak kalitesiz yemekleriyle yaptığı emrivaki hesap dayatması sinirlenmemize yetti de arttı bile. sonuçta mekan sahibi laçka bir insan olmasa, sözünü geçirebilse bunların hiç biri olmazdı. sanırım türk işletmeciler hiç bir zaman 3-5 liranın peşine düşünce bu şekilde daha fazlasını kaybettiklerini öğrenemeyecekler.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap