9 entry daha
  • iki üç sene önce gittiğim gitar ustası. luthier. kendisine teşekkür borcum olan usta.

    gitarın bakım zamanı gelmiştir. teller yüksektir. indirince malum bızlama yapmaktadır. gövdede vuruk vardır. yaptırılmak istenmektedir.

    malum ankara'nın en popüleri kenan ustaya gidilir.

    - ustanın yanında beklenir 15 dk hiç istifini bozmaz yanındaki amca ile piyano ağacı konuşur.

    - sonra usta bizi farkeder. merhabadan sonra dert hızlıca anlatılır. haftaya gelin bakalım der. muhabbete geri döner.

    - bir hafta sonra gidilir. piano ağacı fetişisti amca yoktur. daha az beklenir. merhabadan sonra yoğunum elimde çok iş var der. 15 gün sonra gelin der.

    - 15 gün sonra gidilir. kenan usta tatile çıkmıştır (oradaki teyze 20 gün der, atölye komple kapalıdır.)

    - 20 gün sonra gidilir. sonunda (halime acır sanırım) gitarı bakıma alır.

    - bir hafta sonra gidilir. vuruk yapılmamıştır.

    - bir hafta daha beklenir. gitar hazırdır. vuruk yapılmıştır. ahım şahım olmayan orta halli bir işçiliktir. ancak daha kötüsü gitarın sadece telleri değiştirilmiş, parlatılmış, temizlenmiş, cızlamasın diye teller deli gibi yükseltilmiş, 12-14. perdelerde teller nerdeyse sapa 1 cm uzaktadır. bunu bende yapabilirim.

    kendisine çok teşekkür ederekten, artık sayesinde kendi ayarımı kendim yaptığımı belirtmek istiyorum. onun yaptığından kat kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

    ayrıca mecburiyetten daha sonra tekrar gidilip 1 adet lespaul truss rod kapağı için 1 hafta sonra gel şu anda çok yoğunuz içeriye bakalım diyebilecek birisi.

    sayesinde ne evrensel müziğe nede atölyesine 50 metreden fazla yaklaşmıyorum. soran olursa deneyimlerimi anlatıp gitmemelerini öneriyorum.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap