8 entry daha
  • kanun tasarisi medya tarafindan sadece para cezasi ile olumlu bir degisiklik olarak servis ediliyor. ustelik bunu turkiye'nin en cok okunan gazeteleri ve internet gazetelerinin yani sira bianet gibi daha az okuyucu kitlesi olan ama soz konusu adalet olunca agzi hic kapanmayan internet gazeteleri de yapiyor. cunku turkiye'de kopyala/yapistir internet haberciligi zannediliyor.

    ben israrla sokak hayvanlarinin toplanmasi uzerinde duruyorum. ancak esit oneme sahip baska bir konu da "tehlikeli" kabul edilen turler ve onlarin bakimini ustlenenlerin dusurulmeye calisildigi durum. kopek, horoz, bocek dovuslerinin onune gecemeyen devlet ne hakla ve hangi kurulun hazirladigi rapora dayanarak turleri tehlikeli olarak nitelendirebilir?

    bana soyle geliyor: ab'ye uyum sureci kapsaminda yasa tasarisi hazirlaniyor. avrupa devletlerinde barinakta tutulan hayvanin yasal suresi dolunca hayvan olduruldugu icin bu kismi kendilerine gore yumusatarak hayvanlari tecrit etme karari aliyorlar. kanun tasarisini hazirlayanlarin hayvan haklari konusunda herhangi bir bilimsel calisma okuduklarini dahi sanmiyorum.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap