8 entry daha
  • türkler ve kürtler asırlardan beri nasıl kardeş çok merak ediyorum. hakkaten merak ediyorum. acaba hanginiz tarih kitaplarını, tezlerini, araştırmalarını açıp buna baktınız. kulaktan dolma bilgilerle ulusal barış sloganları atıyorsunuz. benim bildiğim dünya üzerinde yaşayan hiç kimse, 'yabancıları' sevmez. türkler de, kürtler de. geçmişte de gelecekte de. kürtler batıya göç etmese, hala 'komşu ırk' olarak kalacaktı. tarih bilmezsiniz, onu bilmezsiniz bunu bilmezsiniz. neyse...

    bir de 'yunus'un ülkesi burası, burda herkes kardeş tarzı argumanlar' var. oysa rahatça görünüyor ki bu ülkede -artık- kimse derviş değil! ya da dervişlik, bektaşilik, sufizm vs. kavramlar da sizin için kulaktan dolma bilgilerden ibaret.

    "provokasyona gelmeyin" neyin provokasyonu lan amcık? senelerdir genç insanlar ölüyor. sen kıçının üstünde otururken, sivillere bile saldırı düzenliyorlar. provoke eylemi sonucunda 'kürt' kimliğinin zedelenmesinden korkuyorsan, bunun yolu "provokasyona gelmeyin!" diyip 'eyleme geçiş sürecini' engellemek değil. eylemsizlik damarlarınıza işlemiş, asıl yapmanız gereken mantıklı yollardan formüller üretmekken siz 'provoke' çığlıkları atıp 'karar sürecinde olan insanları' faşist, ülkücü, katil, nasyonalist gibi aşağılayıcı şekilde damgalayarak eylemsizlik planını yürürlüğe sokmaya çalışıyorsunuz. göstererek yapmıyorsunuz bunu belki, ama gerek toplumda gerek sosyal medyada bu algının oluşmasını sağlıyorsunuz veya neden oluyorsunuz.

    provokasyon? nasıl olur biliyor musun. ben elimde silahla sokağa çıkarım ve her şey böyle başlar. silaha karşı silah? aslında o kadar da haksızlık değil. planlı eylem saldırılarıyla masumları öldüren puştların karşısına silahla çıkmak, sadece 'hak aramak'tır.

    merhametli oluşunuzdan kaynaklı löp bir tutum içindesiniz. ama sizin merhametle, insaniyetle sürdürüleren doğru bildiğiniz yaklaşım artık saçma bir duygusal tembelliğe ve mantık-dışı vatanseverliğe dönüştü. biraz artık 'mantıklı' insanların öğretilen ve dayatılan bu 'duygusal iç çekişmelerden kaçıp' ateşe su dökmesi lazım. çünkü ateşin yakmadığı tek orman, sizin parayla koruduğunuz ve zenginlikle kendinize 'yaşama şansı' tanıdığınız orman.

    türk burjuvazisinden ben de tiksiniyorum. çünkü aşağılık, ikiyüzlü... teröre karşı tavrınız, tamamen karakterinize uygun.

    ben de özgürlük yanlısıyım. asker-silah manyağı değilim. dolayısıyla kürt halkının talepleri, kürdistan hayalleri bile saygıyla karşılanması gerektiği için terör örgütünün diplomat kimlikleriyle meclise girmelerine izin verildi. ne değişti? ne değişecek?

    üstelik hala 'yeter' diyoruz. senelerden beri. ben doğmadan önce başlayan olaylardan bugüne hala 'yeter' diyoruz. yeter demekle yetiniyoruz. pkk sempatizanı olmayan kürtler de yeter diyor. ulus olarak yeter diyoruz. ee sonra?

    oyuna gelmeyelim? gelmeyin tabi. sizle bir yere gidilmez amk.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap