7 entry daha
  • askeriye de üst devrenin alt devreye her türlü $eyi yaptırma olanağını sağlayan zihniyettir.
    sizin yaşınız ister 25 ister 30, yada devre kaybı olup geç gelin askere bu devrecilik olan bir yerde hiç farketmez. kimsenin sikinde olmaz. sonuçta alt devresindir ve her denileni yapma sorumluluğun vardır. bu taki seninde bir alt devren gelene kadar sürer.
    devreciliğin amacı, 15 aylık askerle 5 aylık askerin farklı olduğunu ve zamanla bazı $eylere ulaşıldığını benimsemektir ki, ne kadar mantıksızda gözükse üst devre olunca bu düşünceyi ortaya çıkaranın gözünden öpülesi gelinmektedir.
    devrecilikte,
    alt devre, yapan
    ikinci sıradaki devre, yaptıran
    üçüncü devre, yapılan işleri kontrol eden
    dört ve beşinci devreler de herhangi bir olaya müdahale ve sorun çıkaranın kellesini uçurma ile ilgilenir. yani son iki devre yatış devrelerdir.
    devrecilik zihniyetine alt devre de bulunan her asker isyan etmiştir. çünkü yenidir ve gördüğü zorluklar ona $ahsi gıcıklık gibi gelmektedir. aslında öyle değildir ama ki$i ilk üç ay alt devreliği atlatana kadar bunalır sıkılır. ister istemez devrecilikten nefret eder, küfreder. çünkü tüm yük onun üzerindedir. üst devre olduğunda ise tüm bunların farkına varır ve devreciliğin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlar.
    (bkz: zaman her$eyin ilacıdır)
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap