196 entry daha
  • arkadaşım aradı annesini bugünkü yürüyüşten sonra, dedi böyle böyle, biz de bu yüzden yürüyüşe geldik. aldığı cevap şu: kızım mutlaka yapmıştır bi' şey, koskoca hakimler biliyordur herhalde.

    bu örneği niye veriyorum? çünkü benim en çok üzüldüğüm noktalardan birisi de bu. yargı yanlış yapmaz, vardır bi' bildikleri, niye diğeri değil de o, falan filan... bu algı bizzat devletin sakat zihniyeti tarafından inşa edilmiş, devlet köpeği, sorgulamayan, karşılıksız köpek gibi seven bi' kitle yaratılmış. verilen mücadelelerden biri budur, bu olmalıdır.

    devlet, hayatının baharındaki bi' çocuğun, yok yere, sebepsizce hayatını mahvetmiştir bugün, bu olayın şusu busu yoktur. eğer yaptıysa bile sağlam tespitler üzerine oturtursun, kararını verirsin, ki dayanağı olan o tmk da ayrıca tepki gösterilmesi gereken, hukuksuzluğun en büyük kanıtı bi' kanundur.

    gizli tanık diyor ki benim olay yerinde gördüğüm kişiyle, bana gösterdiğiniz kişi aynı değil. polislerin -ki zaten aynı sakat zihniyetin farklı versiyonları- verdikleri ifadeler birbirininkini tutmuyor. geriye bu kararın alınması için iki sebep kalıyor: kürtlük ve poşi.

    bugün aynı şekilde o durakta ben duruyor olsaydım(türküm demekten nefret ediyorum ama örnek için söylüyorum), boynumda tarz diye taktığım bi' poşi olsaydı, geri kalan her şey o akşamki gibi gelişseydi, beni içeri alırlar mıydı? allah aşkına herkes bu soruya samimi bir cevap versin.

    ulus-devlet zihniyetinin, faşist geleneğin bugüne kadar getirdiği tahammülsüz, hoşgörüsüz, tek tipleştirme hastası egemenler, cihan kırmızıgül'ün hayatını çalmıştır.

    bugün askeri vesayeti kovduk diye sevinirken, emniyet-yargı-iktidar vesayetinin altında ezilmekteyiz.

    amaç öğrencileri pasifize etmektir.

    amaç kürt hareketini yıldırmaktır.

    amaç güç gösterisi yaparak, farklı düşüne(bile)n yeni nesli yutmaktır.

    ama olmadı, olmuyor, olmayacak. siz bugün bi' kişinin hayatını kararttınız, size öfke duyan binlercesini doğurttunuz. gün gelecek, sizlerin de o sakat zihniyetlerinizle birlikte bi' gün hayatınız kararacak, bunların bir bir hesabını vereceksiniz. yeni kuşaklar da adınızdan, tarihinizden karanlık dönem diye bahsedecek.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap