5 entry daha
  • en azından kapak konusunu magazinsel düzeyde değil de bilimsel düzeyde ve ayrıntılı olarak açıklaması gereken bilim dergisidir. tamam magazinsel olmalı, okuyucuyu sıkmamalı, son haberleri, gelişmeleri vermeli, peki tamam teknolojik haberler de olsun (ki minimum düzeyde tutulmalı bence) ona da tamam ama nasıl demek lazım fazla hafif olmuş bu dergi. kapak konusunu dediğim şekilde yapıp bir iki küçük eklemeyle daha iyi bir dergi olabileceği inancındayım.

    örneğin

    - bir sayfa yeni çıkmış ve ses getiren bilim ve bilim-kurgu kitaplarına ayrılabilir. ve bu kitapların eleştirilerine.

    - bir sayfa bilim - kurgu hikayeleri yayınlanabilir. hatta bu okuyuculardan gelen hikayeler dahi olabilir. belli sayıda sözcüğü aşmayacak şekilde okuyucu hikayeleri istenip, yayınlanabilir. sene sonu yapılan oylamada en iyi hikaye sahibine ödül verilebilir. şu anda türkiye'de malesef böyle bir dergi yok. bu açığı popular science editoryasının görmesini diliyorum. ha bilim-kurgu bizim işimiz değil o çocuk işi derseniz fena bozarım yapmayın. cıssss !!!!

    - bir sayfa da bilime hizmet etmiş bir kişinin (türk - yabancı farketmez) hayatı, yaptıkları, esinlenmeleri, olaylara yaklaşımı anlatılabilir. bu hayatta olan biri olursa ve röportaj şeklinde olursa daha bir tadından yenmez diye düşünüyorum.

    - ve mümkünse daha az reklam. ha yok olmuyor diyorsanız araba görmekten gına geldi, çeşitlendirin

    ikinci sayıyı bekliyorum, benim için bilim demek uzay demek, uzaya ağırlık lütfen. bu da kişisel ricam olsun*
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap