9 entry daha
  • bu aralar imzacibasi olduk, ne yapalim.. yarginin bagimsiz ve adil isledigine kaldi mi inanan? size inandirici geliyor mu simdi kendisinin muhalif dusuncelerini ifade etmekten dolayi degil, isledigi bir suctan dolayi ["teror orgutune uyelik?"] hapse atilmis olmasi?

    benim gordugum sudur:

    tecavuzcuye dokunmayan (belki onu koruyan?) devlet; tecavuze ugrayan cocugu, bunu haberlestiren muhabiri, ve onlari dinleyen, hikayelerini anlatan, ve bu hikayeleri kitaplastiran bilim kadinini tutuklamaktadir.

    kendisi adina imza kampanyasini baslatan arkadaslar su cumleleri kurmuslar:

    "bir antropolog ve yazar olan müge tuzcu, 9 mart cuma günü evine yapılan baskın sonucunda gözaltına alınıp tutuklandı. avukatları, gazetecileri, bilim insanlarını uydurma kck operasyonları çerçevesinde, tamamen hukuksuz biçimde ve masumiyet karinesini hiçe sayarak tutuklayarak cezaevlerine gönderen anlayışın, artık kürt çocuklarla çalışma yapan arkadaşlarımıza kadar uzanmış olduğunu üzülerek görüyoruz.

    müge arkadaşımızdır, çocuklara yönelik adaletin sağlanması için çalışan bir vicdandır müge. tanıyoruz, müge’nin adalet diyen vicdanının tanığıyız.

    bizler “çocuklar için adalet takipçileri” olarak, çocukların adaletli bir dünyada, barış içinde yaşaması için tüm arkadaşlarımız gibi müge tuzcu’nun da vicdanlı duruşunu biliyoruz. müge’nin yoksul çocuklar için, savaşın çocukları için çalıştığının biliyoruz ve müge’nin suçsuz olduğunun tanığıyız…"

    kendisini bizzat taniyor olmaniz gerekmez; ben de tanimiyorum:

    "müge vicdanimizdir, taniyoruz, taniğiyiz!"

    http://imza.la/mugevicdanimizdir
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap