9 entry daha
  • bu kadının yazdıklarını okuyunca, eve gittiğinde "nasıl kocacım/liderim/efendim tam da senin istediğin gibi yazmış mıyım?" deyip melül bakışlarla kocasının ayaklarının dibinde duran bir kadın canlanıyor gözümde.

    gel gör ki hiç öyle olduğunu sanmıyorum.

    laflara bak şimdi.

    "cinsiyet rollerimizden kurtulmak için insanlık edebiyatı yapmayalım. kısacası kadın ve erkek insan olarak eşitiz; ama aile içindeki rollerimiz bakımından eşit değiliz. evde söz hakkı üstünlüğü erkeğindir ve evin reisi erkektir. dinimiz bize bunu söylüyor. kadın ve aile ile ilgili sorunların çoğu, ataerkil olduğumuz için değil, bizi yıkmak için, toplumu zorla anaerkil yapmaya çalışanların tuzaklarına düşenlerin çıkardığı sorunlardır."

    şimdi evde söz hakkı üstünlüğü erkeğin diye, evde yatıp karısını canının son damlasına kadar çalışmaya gönderen, istediği kadar para getirmedi dive öldüresiye döven, karısını pazarlayan peşkeş çeken buna benzer bir sürü şeytani şey yapan erkeğe tepki göstermek de topluma zorla anaerkil yapmaya çalışarak tuzağa düşürmektir değil mi canım? öpüyorum yanaklarından.
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap