• almanya calkalanirken, "bamya pırasa kabak patlıcan lahana ıspanak" gibi konular dolup tasarken sözlügün ilgisiz kalmasina sastigim cinayetler. bir banka soygunu sonucunda iki asiri sagci terörist karavanlarinda intihar etmis, ücüncüsü beraber kaldiklari evi atese verdikten sonra polise teslim olmustur.

    nasyonalsosyalist yeralti (nazionalsozialistischer untergrund, nsu) diye adlandirdiklari terörist olusumun bu cinayetler disinda 2004 yilinda köln'de cogunlukla türk 22 kisinin yaralandigi bomba suikasti, bir bayan polis memurun 2007 yilindaki cinayeti ve 4 kasim 2011'de grubun ortaya cikmasini saglayan banka soygunu su ana kadar kesinlesmis olan suclari. polis baska olaylari da arastirmakta.

    radikal sagci terörün yillardir almanya'nin gercegi olmasinin ortaya cikmasi bir yana, asil skandal da makamlarin suclularla irtibati olmasi. thüringen eyaletinin anayasayi koruma organi (verfassungsschutz) gizli servis araciligiyla grup üyelerini ajan olarak kullanma tesebbüsüyle itham ediliyor. grubun evlerinde "die welt" gazetesine göre gizli servisin kullandigi "gercek sahte kimlikler" bulunmus. bu ve cinayetlerin yillardir faili mechul olarak kalmasi, olayin göründügünden cok daha büyük oldugunu göstermekte.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap