34 entry daha
  • çok çok ciddi bir olayın tarihi bu. şimdi burada sadece yarrak küllek ileri demokrasi şu bu gibi bakınızlar verileceğine oturup ne yapılacağının konuşulması lazım. çünkü bu çok net bir denemedir/nabza göre şerbettir. bu olay " şöyle sıkı bir yasak getirelim aga baktık itiraz yok ses yok bunu uygular ileride de tamamen fişlemeli güzel bir yöntem bulur kimin nette ne yaptığını bilirize " kadar gider. şimdiden yazıyorum. olayı kesinlikle ve kesinlike 22 ağustos 2011 sözlüğün kapanması sığlığına da indirgememek lazım , sözlüğün kapanıp kapanmaması bu çok büyük sansürün ayıbını örtmez. belli ki gene bu kurumun başındakiler işi bilmeyen , sırf " bizim adam " olarak hükümet eliyle oraya oturtulmuş adamlar. ve bu adamlar koca koca insanlara , despot bir baba ayarında şunları şunları yapamazsın diyor. yapılabilecekler olarak ilk aklıma gelenler ,

    - mutlaka ama mutlaka sözlükteki hukukçuların olaya el atması . hukuksal olarak ne yapılabilir , zaten açılmış olan bir dava varsa buna nasıl arka çıkılabilir bu konuda herkesi bilgilendirmesi. ( sanal imza toplanabilir , gerekirse bizzat bazı yerlere ıslak imza atarak destek verilebilir , dava açılır mı sözlük olarak vs.)

    - sözlük moderasyonu başlığında kendi kendilerine ayar vererek şirin olduklarını zanneden , olan bitende " tanım iki nokta üstüste koyup tanım yapmayın üzülüyoruz :( " gibi açıklamalarla dosta korku düşmana güven vermek sözünü anlamlı kılan bir ekip olsa da sözlük moderasyonunun buradaki kitleleri olan biten aracılığıyla ,sık sık ya da güncel bir şey olduğunda hemen doğru şekilde yönlendirmesi. ( şunları şunları yapın , şu gün şurada yürüyüş var hayvan katılım bekliyorz vs.)

    - mutlaka ama mutlaka internet kullanmasını bilen , bu konuda bize arka çıkabilecek siyasetçilerle temasa geçilmeli. onların da dava açması veya bu konuyu gündeme taşıması gerekli.

    - ve ssg. olay sende bitiyor abicim. bu ayıba artık 40000-50000 kişilik bir yürüyüşle mi tepkini koyarsın , bizzat kendin ve ekibin veya ekşi sözlük olarak mı dava açarsın bilemiyorum ama sen susarsan , ekşi sözlük kapatılmayacak bile olsa susarsan , hiç bir şey yapmassan arkadaşlarını aslan yerken mal mal bakan zebralar'dan biri olursun bundan sonra. en azından benim gözümde.

    bu filtrenin yürürlüğe girmesi mantıksızlığın ve cahilliğin kazanması ,devamında da yeni ve çok daha büyük sansürlerin habercisidir. bu zihniyeti tanıyın artık , dns'leri değil şu kafayı değiştirmemiz lazım.
590 entry daha
hesabın var mı? giriş yap