2 entry daha
  • eyfel kulesi 1925 yilinda harabe halindeymis, paris belediyesi kulenin bakimini yapamaz olmus, kule zaten daha yapildiginda 1909 yilinda sökülüp baska bir yere götürülmesi planlanliymis.

    victor lusting, sahte evraklar düzenleyip 6 büyük hurdaciyla parisin en lüks hotelinde gizli bir toplant organize edip kendisini devlet görevlisi olarak tanitiyor. adamlari kiraladigi limuzinle eyfel kulesine götürüp kesif bile yaptiriyor. halk galeyana gelmesin diye bu bulusmanin son güne kadar gizli tutulmasini söyleyip eyfel kulesinin demirleri icin bir gün sonra teklif vermelerini istiyor.

    adamlar herseyin bukadar gizli ve acele yapilmasindan süphelenmis ama lusting sonraki gün kendisinin zor gecinen bir devlet görevlisi oldugunu, o yüzden bu ihalede belli bir gizlilik aradigini, yani aradan para ic etme pesinde oldugunu "itiraf" etmis.

    tabi hurdacilar olayi adam rüsvet istiyor olarak anlamis, bir tanesi hem yüklü bir rüsvet vermis hem de eyfel kulesinin hurda parasini lusting'e ödemis. tabi lusting parayi alir almaz sehirden kacmis, dolandirilan adam utancindan sikayette bile bulunmamis.

    sadece 1 ay sonra geri gelen lusting, eyfel kulesini ayni yolla bir daha satmis ancak bu defa yakalanmis.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap