6 entry daha
  • yazarın 22 yaşında olması mevzu bile olamaz, mevzu yazara dava açan bir adamdır. bu bana bir sitede yaynınlanan ve içki yasağına karşı yazılmış güzel bir yazıyı anımsattı:

    "sanatçının genç bir adam olarak portresi adlı romanı 22 yaşındayken yayınlanan james joyce, 24’ünde ulysses’i yazmakla meşguldü. cehennemde bir mevsim basıldığında arthur rimbaud 19’undaydı. ah muhsin ünlü, gidiyorum bu’daki şiirlerlerini 20-24 yaşları arasında kaleme almıştı. kinyas ve kayra yayınlandığında hakan günday yine 24, kuzgunun gölgesi yayınlandığında ise murat menteş 22 yaşındaydı. woody allen 19’unda the ed sullivan show dahil abd’nin en popüler birkaç televizyon şovunun metin yazarıydı. anne baxter 23, audrey hepburn 24’ünde oscar kazandı. bill gates, basic yazılım dilini 19 yaşında geliştirmişti ve mozart’ın üç operası, besteci daha 20 yaşına gelmeden önce milano’da sahnelenecekti. charlie chaplin ilk filmi making a living’i çektiğinde ve james dewey watson, francis harry compton crick’le beraber dna’nın yapısını çözdüğünde 25’inden gün almamıştı.
    ve nihayet benzer yaşlardayken, kuvvetle muhtemel ki, elifi mertek sanan bazı amcalar, bu insanların bu işleri yaparken iki tek atıp atmama konusunda ehil olamayacaklarına dair bir yasa çıkardılar. ben çok tebrik ediyorum kendilerini; tarihe 24 ayar altın harflerle geçecekler."
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap