395 entry daha
  • kafasindaki polis kavrami izlediği polisiyelerden ibaret olup, izledigi polisiyeler csi, arka sokaklar, kanıt ve türevlerinden ibaret olan "böyle mi ha, böyle mi!?" adamcıklarının anlayamadığı dizi karakteridir. butun polisler edebiyat ogretmeni tadinda turkce konusmali, ayda 10bin tl maas alircasina giyinmeli, yakisikli olmali, insana saygili olmali. tum polisleri bundan ibaret sananlara gelsin : (bkz: hasiktirin diyorum).

    hele bir dusunun, adam her allah'in gunu cinayetle ugrasiyor, aldigi para belli, emir-demir mevzusu belli. hala cikmis "küfür ediyor, deniyor, "dengesiz, psikopat" deniyor. ulan sen paranormal activity izlesen 1 hafta psikolojin duzelmez, bir kere morgda ceset gorsen 6 ay psikopata baglarsin, neyin dengesizligini savunuyorsun bir kere ? hadi onu gectim, hic bir allah'in kulu bir fenerbahce-galatasaray macindan once kurbagalidere'nin orda takilmadi? hicbiri mi "ne isin var la burda? zigigit!" diye gotune gotune cop yemedi? hala neyin "turk polisi boyle mi?" sindesiniz ki ? kimse cikip da "butun polisler boyle, ana avrat küfür edip, her aksam raki icip, ustune herkesi dovuyor" demiyor. ustune ustluk "hayal karakteri" oldugunun uzerinde bas bas basiyorlar. daha ne yapmalari lazim? kaldi ki zaten bu adamin kitaplarda elinden dusmedigi samsun 216'si rtük'e kurban gitti. gereken yerlerde de masallah dıtından mozaigine hersey uygulanıyor. daha ne?

    denmis ki "bunlari mi ornek alacak gencler". lan genc dedigin adam zaten neyi ornek alacagini hala ayirt edemiyorsa gitsin medya okuryazarligi dersi alsin ilkokula giden cocuklarla. ha yok, 18 20 yasinda adam zaten buna ozeniyorsa zaten onda bir ariza vardir, bu diziyi izlese de manyak olacaktir, izlemese de...

    bu baglamda, yapilan elestirilerden yola cikarak, turkiye'de gercekci dizi izlenmemesi gerektigi ortaya cikmakta. zira gercekleri suratina vurdugunuzda "boyle mi?" deniyor, dunyanin en yalan dolan dizisini yapinca "hasiktir lan, poliste o kadar maas ne arar" deniyor. kaldi ki zorla izletilen bir dizi de degildir, bin turlu kanal alternatifi vardir, izlemeyen izlemez. ama hala izleyip izleyip buraya "bombok bombok" yaziyosan sende de bir ariza vardir, onu da kabullenmen lazim ey "boyle mi ha boyle mi?" adamcigi...

    su ana kadar yapilmis en iyi yerli dizilerden biridir. oyunculuk, gercekcilik ve karakterlerin basarisi bir yana; bir kitabi minimal kayip ile diziye aktarmanin en guzel ornegidir. pazartesi sendromunu yendiysem bu dizi sayesindedir. ha sadece polis teskilatinda degil, her turlu teskilatta boyle adamlar vardir, olmaya da devam edecektir; ama hicbir zaman geneli kapsamaz. gercekle yuzlesmek zor da olsa, en azindan gercegi bu kadar iyi bir diziden ogrenmek, kabullenme asamasinda yardimci olabilir. yok hala kabullenemiyorsan arka sokaklar var kanal d'de, gunde 2, haftada 24 kere.

    (bkz: otu boku elestirebilen insan evladi)
    (bkz: böyle mi ha böyle mi adamcıkları)
    (ara: çay koy)
31644 entry daha
hesabın var mı? giriş yap