• demokrasilerde başbakan, vatandaş fişler mi? diye itiraz etmeyin. söz konusu demokrasi, akp usulü ileri demokrasi ise mümkün.

    (bkz: madalya takarken yuhalanan başbakan)

    http://www.radikal.com.tr/…7.09.2010&categoryid=77#

    malum dünya basketbol şampiyonasının finalinden sonra yapılan madalya töreni sırasında cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet yetkilileri yuhalanarak protesto edildi. yuhalamanın bin tane sebebi olabilir. salondaki insanlar tıpkı rock konserlerindeki yahut şehit cenazelerindeki insanlar gibi hükümet ve uygulamalarından rahatsız oluyor olabilirler, sportif başarının siyasi şova dönüştürülmesinden rahatsız oluyor olabilirler... açıklamak anlamsız çünkü demokratik ülkelerde vatandaş, başbakanı protesto etme hakkına sahiptir.

    demokratik ülkelerde başbakanı kızdırmanın bir bedeli yoktur, türkiye'de vardır. fişlenirsiniz.

    "başbakanlık, 2010 dünya basketbol şampiyonası sırasında başbakan tayyip erdoğan’ı protesto eden seyircilerin peşine düştü. kamera kayıtlarından görüntüleri tespit edilen protestocuların, oturdukları koltuk numaralarından kimliklerine ulaşılmaya çalışılıyor. bunun için de biletlerin satıldığı internet sitelerindeki bilgiler ile kredi kartı kayıtları inceleniyor..."

    siz nasıl olur da hangi cüretle başbakanı yuhalarsınız. madem öyle işte böyle. devlet, vatandaşının peşinde.

    "protestocuların ‘özellikle bu amaçla oraya geldiği’ görüşünden hareket eden başbakanlık ekibi bu şahısların herhangi bir parti veya örgüte üye olup olmadağını ortaya çıkarmaya çalışacak. bir yetkili, yuh çekenlerin sıradan kişiler olmadığını ve seyircileri provoke ettiklerini gözlediklerini iddia etti."

    protestocular özellikle bu amaç için gelmiş. zaten salonun kapısında karaborsa vardı. biletler final maçının biletleri olarak değil de başbakan yuhalamak isteyenler için bilet olarak satılıyordu.

    başbakan yuhalayanlar dikkat etsin kendilerine. ilkokul sıralarında resmi bayramlarda şiir okudular mı? cumhuriyet mitinglerine katıldılar mı? telefonla konuşurken hükümet aleyhinde ifadeler kullandılar mı...

    yuhalayanlar vatandaşların bir kısmının ergenekon ile ilişkilendirilmelerine az kaldı gibi geliyor bana.

    demokratik ülkelerde, hukuk devletlerinde olmaması gereken başbakandır. burada oluyor.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap