17 entry daha
  • silahlı propaganda yapan şehir gerillası diyeceğim ama adamın silahı bile yok, onlarca adamın ortasında linci göze alarak dalmış, kafatasını kullanmış, ideolojiyi/teoriyi pratiğe dökmüş bir zamane ibrahim kaypakkaya'sı desem, pekekeli gerillalı örgüt'lü yazarlar dikkat buyururlar mı? düzenlediği "operasyon"a "operasyon", "öz savunma eylemi"* desem, devlet şiddet tekelinin sadece kürt sivillerce ihlal edilebilieceği yönündeki sol/kürtçü fetvaya bir isyan olur mu?

    neyse şimdi standart cümlelere geçeyim, terör şiddet, uçan kafa hangi tip kafatasından gelirse gelsin kötüdür, lanetliyorum; hatta (serbest çağrışım by rte); (bkz: papazı vurmanın hiçbir tasvip edilir yanı yok); pkk'lı şehir gerillalarının eylemleri kadar bile kötüdür (sonu mağdurun ve saldırganın ölümü olabilirdi).

    akın birdal için de samimi üzüntülerimi ileteyim, daha evvel bu adamın eli silahlı ve derin devletçe kullanılan sürümlerince kurşunlandı, eğer bir şehitlik psikolojisi içinde başına gelecek her şeyle beraber, kendi milliyetçi gündemi gereği yapılabilecek her şeyi (pkk, şiddet eylemi vs.) de göze almadıysa, bu eylemin karşılıklı bir saldırganlık dalgasını tetiklemesinin önüne geçmesi lazım.

    en nihayetinde gerçek bir şahsa hakaret etmek zaten yasak ve acizlik; bu saldırgan benzerleri gibi zihnen az gelişmiş, yetersiz insanların içinden çıkabilen tehlikeli ve zararlı bir insandır, kendisi dahil herkes bu tip şahıslardan ve geri az gelişmiş fikirlerinden korunmalıdır.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap