1811 entry daha
  • referandumla ilgili entrysi uzerine gosterilen tavir, icinde bulundugumuz neo-istibdat rejiminin mantalitesini tekrar goz onune sermis. eger onlarin istedigi gibi konusursan senden iyisi yok. eger onlarin herhangi bir dedigine karsi cikarsan statukocuyla baslarlar son raddede ergenekoncu olmak disinda bir sansin kalmaz. onlar ne derse o dogrudur.

    daha dune kadar kaldirilsin dedikleri yök'e, kendi adamlarini getirince birakin kaldirmayi, simdi anayasa mahkemesi'ne uc uye atama yetkisi verilmesinin nedenini sormayin, statukocu olursunuz. antidemokratik olursunuz. kadinlarin erkeklerle esit olmadigini soyleyen bir basbakan'in, iktidarinda calisan kadin oranini sistematik politikalarla azaltan bir basbakan'in pozitif ayrimciliktan ne anladigini aciklamasi gerektigini falan bosverin, allah muhafaza canan aritman derler size. daha dune kadar kenan evren'e cennetlik diyen cemaatlerin simdi demokrasi sampiyonu olmasindaki celiskiyi sormayin, demokratliktan uzaklasmis olursunuz. daha dun muhtira vermis genelkurmay baskani'na sorusturma acmayip yalandan 12 eylul'den hesap sorma teranelerini sorgulamayin, carpilirsiniz, bir kasediniz cikar. bu da bir komplo olmaz, bu allah'in bir cezasi olur size.

    onlarin istedigi konusacaksaniz konusun. yoksa susun. tipki tarkan gibi. tarkan mesela hidro elektrik santralleri savunsaydi, simdi yandas medyada birinci sayfadaydi. karsi cikti, o zaman sussun, sadece uzmanlik alaninda konussun. cunku demokrasi budur. sadece onlar konussun, onlar anlatsin biz dinleyelim.

    12 eylul sonrasi diyarbakir cezaevi'nin duvarlarina asilan sloganlar varmis, tutuklular bunlara bakarmis butun gun. bu tabelalardan biri türkçe konuş çok konuş imis. yeni demokratik duzende tayyip erdogan gibi konus, cok konus mottosu olacak. diyarbakir cezaevindeki bir baska slogan "buraya ateist bir bolucu olarak geldim, musluman bir turk milliyetcisi olarak cikacagim"mis. degisim var, yeni sloganimiz "buraya ateist ulusalci olarak geldim, musluman bir akp'li olarak cikacagim".

    goruyorsunuz degisim muthis. bu degisimi cok sevin, bu degisime karsi cikmayin, statukocu olmayin ki demokrasi gelsin. sen de karsi cikma ssg, yetmez ama evet de, sorgulama, bin bu trene de bertaraf olma e mi?
5228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap