• 1951 yılında doğdu. dil ve tarih coğrafya fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yüksek lisansını hacettepe üniversitesi tarih bölümünde yaptı. dil ve tarih coğrafya fakültesi’nde “birinci tbmm’nin düşünce yapısı, 1920-1923” konulu tez çalışmasıyla doktora derecesi aldı. cumhuriyet tarihi alanında doçentlik çalışmasında bulundu. atatürk dil tarih kültür yüksek kurumu, atatürk araştırmaları merkezi bilim kurulu üyesi olan prof. güneş, türk parlamento tarihi üzerinde çalışmalarda bulunmakta ve anadolu üniversitesi edebiyat fakültesi dekanı olarak görev yapmaktadır... internette böyle bir biyografi bulduk.

    bu parlak biyografinin ardında ise demokrasi, insan hakları gibi konulara soğuk yaklaşan; fakültesindeki hocaları ve öğrencileri tehditle adam etmeye kalkışan bir akademisyenin karanlık tarafları var. tam bir kemalist ve nasyonal cumhuriyetçi ekabirin temsilcisi. ikinci meşrutiyet tarihini orta oyunu üslubuyla ve ortaokul inkılap kitabına rahmet okutturacak bir zihniyetle anlatıyor; anlatmıyor kafalara kazıyor. kahraman ordunun irticaya karşı eşsiz manevrası olup çıkıyor 31 mart vakası hocanın elinde.

    öğrencileri disipline vermekle tehdit ederken, taşralı imam hatip müdürlerini çağrıştırıyor. derslerinde parayla kalemle oynamak, fısıldaşmak yasak. duvarlara ve sıralara yazı yazanların cezası ise belki de uzaklaştırma... bunları da her dersin başında verdiği nutuklardan öğreniyoruz. 28 şubat döneminin ruhuna uygun bir akademisyen olarak tam da kemal gürüz ve kemal alemdaroğlu portreleriyle yanyana gelebilecek bir performansı var ama eskişehir çukurda kaldığı için tam da meşhur olamıyor. rüzgarı kampüsle hayır fakültesiyle sınırlı. ancak sorun değil, nasılsa her yerde ondan çokça bulmak mümkün. o bir stereotype; kolayca çoğaltılan cinsten.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap